NASCAR

NASCAR Whelen: Melvin de Groot schittert op Circuit Zolder. Zeges voor Longin en Day in EuroNASCAR PRO


2021 Talon
Naveh Talor moest lang op zijn eerste overwinning wachten. Maar die kwam er dan toch eindelijk afgelopen zaterdag.

Naveh Talor en Martin Doubek winnen in Euro NASCAR 2
De 20-jarige Naveh Talor is de tweede Israëliër die in de Euro NASCAR-series die een wedstrijd wist te winnen. De beslissing viel eigenlijk direct al bij de start toen hij de Cypriotische polesitter Vladimiros Tziortzis versloeg. Tobias Dauenhauer eindigde als derde.

Naveh Talor: "Ik ben erg gelukkig want het zat er al een tijdje aan te komen. Sinds dat ik in 2019 in de serie begonnen ben, heb ik het steeds geprobeerd. Dit jaar heb ik bij het team van Not Only Motorsport meer vertrouwen en daarvoor wil ik mijn familie en vriendin bedanken. Omdat ik nog nooit van de eerste startrij vertrokken was, focuste ik mij op een goede start en bestuurde de regels nauwkeurig om een tijdstraf te voorkomen. Ik maakte de juiste "move" en pakte de leiding. Vanaf toen werd het wel de langste wedstrijd van mijn leven. Ik keek naar de rondenteller maar het voelde gewoon aan alsof die ronden niet aftelden. Het was een verademing toen ik de finishvlag zag." Achter Talor eindigden de Hendriks Motorsport Ford Mustangs resp. als tweede en derde.


2021 Naveh Talon
Een historisch moment voor Naveh Talor

De tweede EuroNASCAR 2-wedstrijd leverde een overtuigende overwinning voor Hendriks Motorsport-coureur Martin Doubek op. Voor de Tsjech betekende het overigens zijn derde overwinning op Circuit Zolder. Vooral in de 12e ronde ging het er behoorlijk heftig aan toe. Doubek passeerde zijn teamgenoot Dauenhauer terwijl Talor door de Duitser van de baan gedrukt werd. Hij kreeg daarvoor een tijdstraf van 10 seconden en werd naar de vierde plek teruggezet.

Achter Doubek eindigde Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport/Alex Caffi Motorsport) na een opmerkelijke comeback als tweede. De Cyprioot was in de eerste ronde bij een incident betrokken en kwam voor een bandenwissel naar binnen. Hij had echter een gelukje. De eerste ronde werd echter niet voltooid en de Cyprioot mocht opnieuw zijn vierde startplek opnemen. Hij kwam als derde over de streep maar werd vanwege Dauenhauer's tijdstraf als tweede geklasseerd.

2021 Martin Doubek
Zege voor Martin Doubek in de EuroNASCAR2

Dit viel ook in het voordeel van Team Bleekemolen-coureur Melvin de Groot uit. Die werd als derde geklasseerd en mocht maar liefst drie bekers in ontvangst nemen. Zowel eerste bij de Rookies en de Legends. Voor de finales in Vallelunga beschikt de Duitser Tobias Dauenhaur van Hendriks Motorsport over de beste papieren.

2021 Melvin de Groot
Melvin de Groot geheel recht had wel een superstart in de Team Bleekemolen Ford Mustang.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet