NASCAR

NASCAR Whelen: Melvin de Groot schittert op Circuit Zolder. Zeges voor Longin en Day in EuroNASCAR PRO2021 Alon Day
Alon Day blijft de maatstaf qua overwinningen in de Euro NASCAR Pro.

27e EuroNASCAR Pro-overwinning voor Alon Day
Zolder schijnt Alon Day altijd geluk te brengen. Hij won er kampioenschappen en behaalde op zondag daar zijn zesde overwinning en de 27e in zijn Euro NASCAR Pro-carriere Met de #88 Monster Energy Chevrolet was hij vanaf pole dominant. Op de eeuwige ranglijst is hij overigens de eerste rijder die op één circuit de meeste overwinningen heeft behaald.

Alon Day in Victory Lane:" Het was een verlossing want het weekend was zwaar en teleurstellend. Het team heeft geweldig werk geleverd en mij voor de laatste race van het reguliere seizoen een sterke Monster Energy Camaro gegeven. Voor de finale op Autodromo di Vallelunga zal ik niet naar het puntenklassement kijken maar mij volledig op de wedstrijd focussen. Dan pas zullen we weten waar we in het algemeen klassement staan."

Day maakte bij de tweede wedstrijd een perfecte start terwijl Stienis Longin in de PK Carsport Camaro in de eerste ronde naast de baan geraakte en veel posities verloor. Marc Goossens erfde daardoor de P2 gevolgd door de fel strijdende Giorgio Maggi en Lucas Lassere waarbij de Zwitserse Hendriks Motorsport-rijder zijn plek moest prijsgeven en naar de zesde plek terugviel. Goossens en Lassere leverden tot de laatste ronde een schitterend duel waarvan Lassere na afloop vertelde dat hij in zijn jonge jaren altijd tegen de F3000 rijder Marc Goossens opkeek en hem op een faire wijze wilde verslaan.

Goossens vertelde dat hij ook voor zijn opponent veel respect had. Dit Euro NASCAR Pro-duel was er één voor de geschiedenisboeken. In het duel om P2 kwamen zij in de zestiende ronden beiden even van de baan. Uiteindelijk was de lokale held Goossens die als tweede over de finish kwam en Lassere evenals op de zaterdagwedstrijd als derde eindigde. Hij werd daarvoor met de Tijey Award beloond. Een Award die gedurende het weekend de meeste punten behaald heeft.

2021 Podium
Vlnr. Marc Goossens, Alon Day en Lucas Lassere.

DF1-coureur Nicola Rocca eindigde in de #22 Camaro als vierde en de ervaren Italiaan is zeker dit jaar ook nog een kanshebber in de NWES-titelstrijd en behaalde belangrijke punten voor zijn thuiswedstrijd in Vallelunga. Hij versloeg de Hendriks Motorsport Ford Mustang van Vittorio Ghirelli die in de titelfinale op Vallelunga de grootste tegenstander van Loris Hezemans gaat worden. Met een zevende plek wist Stienis Longin de schade in zijn thuiswedstrijd nog enigszins te beperken. Achter Longin eindigde #54 Caal Camaro van Gianmarco Ercoli gevolgd door merkgenoot Francesco Sini en Sebastiaan Bleekemolen die voor de tweede maal dit weekend in de Top 10 eindigde.

Met deze beide Pro-wedstrijden werd voor de finales in Vallelunga het reguliere seizoen afgesloten. Hezemans beschikt over een voorsprong van 28 en 27 punten op resp. zijn teamgenoot Vittorio Ghirelli en Gianmarco Ercoli (CAAL Racing)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet