NASCAR

NASCAR: Heroïsche zege Kyle Larson op Roval Charlotte. Payback actie Harvick Elliott

2021 Larson
Magnifieke wedstrijd van Kyle Larson. Wat een spektakel.


Stand 60e ronde: Byron, Dillon, Hamlin, Reddick, Suarez, Kurt Busch, Buescher, Di Benedetto, Chastain, Blaney.

Kyle Larson kreeg in het begin van de wedstrijd met dynamo-problemen te kampen en begon in de slotfase behoorlijk wat terrein goed te maken maar zijn plek voor de "Round of 8" was gedurende de wedstrijd niet echt in gevaar.Zowel Larson als Bell kwamen in de 74e ronde voor hun laatste stop naar binnen. Daarna volgden de Fords van Harvick en Logano, de Toyota's van Busch, Bell en Truex Jr. Vervolgens was het de beurt aan de Chevrolets van Byron en Reddick.

Stand 80e ronde: Hamlin, Byron, Reddick, Dillon, Kurt Busch, Buescher, Bowman, Larson, Blaney, Harvick. Elliott 30e.

De zevende neutralisatie volgde in de 86e ronde nadat de achterbumper van Elliott's Chevrolet zich, zoals verwacht, eindelijk zelfstandig had gemaakt. Veel mensen maakten van de gelegenheid om voor de laatste maal naar binnen te gaan.

Bij de herstart in de 87e ronde nam Denny Hamlin opnieuw de leiding. Hamlin maakte de verkeerde keuze door niet voor vers rubber te kiezen. Brad Keselowski spinde voor de tweede maal en leek zijn plek in de "Round of 8" te gaan verliezen en viel ver naar achter terug.

Kort daarop werd William Byron (HMS Chevrolet) van achteren geraakt waardoor hij zijn plek in de "Round of 8" eigenlijk definitief verloor. Zeventien ronden voor het einde raakten zowel Corey Lajoie als debutant Joey Hand de muur waardoor voor de achtste maal geneutraliseerd werd.

De herstart volgde in de 95e ronde waarbij Denny Hamlin de kop nam maar deze voor de eerste maal in de wedstrijd aan Kyle Larson moest afstaan. De HMS-rijder had duidelijk het eindoffensief ingezet. Voor Larson kwam de doorbraak eigenlijk in de 98e ronde toen Kevin Harvick zijn aartsrivaal Chase Elliott erg groot in de achteruitkijkspiegels zag worden. Vervolgens verremde SHR-Ford rijder zich en knalde keihard in de "softer wall" en elimineerde daarbij zichzelf definitief voor "Round 8'' van de playoffs. Een denderend applaus was het resultaat voor Harvick's populariteit......

Bij de herstart negen ronden voor het einde nam Kyle Larson na een ongelofelijke wedstrijd de leiding. Daarbij vocht William Byron om een plek in de Round of 8 te behalen. Even leek hij daarin te slagen maar verslikte zich en viel naar de elfde plek terug. Een magnifiek optreden van Kyle Larson werd met een schitterende overwinning beloond. Eéntje uit het boekje.....


2021 finish
Zevende seizoensoverwinning van Kyle Larson en wat voor één!

Uitslag Bank of America Royal 400 Roval Charlotte
1. Kyle Larson Chevrolet 109 ronden
2. Tyler Reddick Chevrolet 109 ronden
3. Chris Buescher Ford 109 ronden
4. Kyle Busch Toyota 109 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 109 ronden
6. Matt DiBenedetto Ford 109 ronden
7. Joey Logano Ford 109 ronden
8. Christoper Bell Toyota 109 ronden
9. Ryan Blaney Ford 109 ronden
10. Alex Bowman Chevrolet 109 ronden.

Stand Playoffs
1. Denny Hamlin 3148 pnt. 2.Kyle Larson 3141 pnt. 3. Joey Logano 3138 pnt. 4. Ryan Blaney 3133 pnt. 5. Kyle Busch 3131 pnt. 6. Chase Elliott 3128 pnt. 7. Brad Keselowski 3116 pnt. 8. Martin Truex Jr. 3113 pnt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet