SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Twee-uursrace al na een uur gestaakt

De eerste race tijdens het FIA WTCC weekend was geprogrammeerd voor de SEAT Cupra Cup. De finishvlag, normaal gezwaaid na twee uur racen, kon echter niet gebruikt worden, omdat de race na een uur met een code rood werd gestaakt.

Tekst: Marco Antheunisse

Gelukkig niet door een ernstig ongeluk, maar vanwege problemen met de banden. Meerdere SEAT’s kregen gedurende de wedstrijd namelijk te maken met lekke banden, waarop de wedstrijdleiding ingreep en de race na een uur rijden beëindigde.

Direct na afloop nam Musko, die de teams op het circuit van Dunlop-rubber voorziet, de situatie in onderzoek. De oorzaak van de problemen is namelijk niet direct aanwijsbaar.

Ed van Proosdij van Dunlop bevestigde AUTOSPORT.NL dat de situatie met de grootst mogelijk zorg wordt bekeken: “Onze eerste zorg is dat de rijders morgen zonder gevaar aan de race kunnen deelnemen. Zaterdagavond om 20.00 uur willen we daarom bekend maken wat we op zondag gaan doen. De situatie van vandaag is anders dan tijdens eerdere evenementen en daardoor willen we eerst onderzoek plegen voor we met conclusies komen. De banden waarop dit evenement gereden worden zijn speciaal uit Japan ingevlogen, normaal gesproken komen deze per boot. Het rubber is daardoor ‘verser’ dan gebruikelijk en we onderzoeken of dit er mogelijk mee te maken kan hebben. Daarnaast is opgevallen dat verscheidene teams met erg veel negatief camber rijden, ook dit kan wellicht van invloed zijn. Tenslotte was de baan erg vuil door de kwalificatie van de WTCC-auto’s. Misschien dat deze feiten niet de oorzaak zijn, maar het zijn de variabelen die we in ons onderzoek moeten meenemen. Zoals gezegd zullen we om 20.00 uur beslissen of de geplande race van 40 minuten morgen doorgaat, of dat we met een alternatief komen. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat we twee races van 12 ronden elk rijden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet