Sportscars

Sportscars: Sterk optreden Vergers op Valencia, Racing for Holland pas 16de

Michael Vergers heeft een goede kwalificatie achter de rug tijdens het Le Mans Series-weekend in Valencia. De rijder uit het Barazi Epsilon-team mag morgen tijdens de 1000 kilometer-race als vierde starten. Een fraaie prestatie omdat Vergers en zijn ploegmaats Barazi en Ojieh in de LMP2 rijden en niet in de klasse met het meeste vermogen, de LMP1.

Tekst: Marc Kok

Met een snelste rondetijd van 1.25,606 was de wagen van Vergers toch nog behoorlijk langzamer dan de oppermachtige LMP1-Peugeots van Marc Gene (startnummer 7) en Pedro Lamy (racenummer 8), die beiden in de 1.23 raceten. Peugeot zet daarmee de opmars in de LMS voort na de duidelijke winst in de eerste race op Monza van enkele weken geleden.

Racing for Holland
Het Racing for Holland-team van Jan Lammers, Jeroen Bleekemolen en David Hart kwam niet verder dan een 1.27,654 en een zestiende kwalificatieplaats. "Onze wagen is speciaal gemaakt voor de 24 uurs-race van Le Mans, een wedstrijd met lange rechte stukken’’, legt Jeroen Bleekemolen uit. "Hier op Valencia heb je na het rechte eind alleen nog maar heel veel korte bochtjes achter elkaar. Dat ligt onze auto niet. Je ziet nu dat zelfs LMP2’s sneller zijn. Die bolides hebben weliswaar minder vermogen, maar zijn ook lichter en accelereren hier beter uit de bochten weg.’’

Heel druk op de baan
In de race van zondagmiddag kan volgens ‘Bleek’ nog best het nodige gebeuren. "We zitten met bijna vijftig wagens op een klein circuitje van vier kilometer lengte. Het zal tijdens de race dus ontzettend druk worden op de baan.’’

Spyker
Een van de coureurs die Lammers, Bleekemolen en Hart morgen gaan tegenkomen, is Sandor van Es. De regerend BRL-kampioen rijdt in de GT2-klasse samen met Jarek Janis in een Spyker C8 Spyder. De 1.38,549 die Van Es neerzette, leverde plek 40 in het algemeen klassement op en stek 11 in de 17 wagens tellende GT2-divisie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet