Retro

Retro: Groeten van de Spa Six Hours van 2021


spasixhours21-fri-85

Van concentratie vooraf weet hij in ieder geval alles. Tijdens de volgende ronde op Jérez gaan we uitgebreider met hem in gesprek.

spasixhours21-fri-74

Cantillon sloeg op zondag terug met een puike regenrace, ook al ging hij zelf ook twee keer achterstevoren.

spasixhours21-fri-81

Er is altijd wel een keer een rode vlag tijdens een F1-kwalificatie...

spasixhours21-fri-84

En dat geeft Martin O'Connell even de kans om met zijn coureur Steve Brooks in gesprek te gaan.

spasixhours21-fri-87

De Masters-dames hielden zoals gewoonlijk alles strak in de gaten. Hier praat Rachel Bailey met het nieuwe Masters-gezicht Chiara Viani-Pericchi – geen Italiaanse, mocht u dat denken, maar de dochter van een Corsicaanse vader en Ierse moeder. Meertalig uiteraard, wat altijd van pas komt in de paddock.

spasixhours21-sat-1

Zaterdagochtend: weg zonnetje.

spasixhours21-sat-2

De vele Britse deelnemers spraken lof over de post-Brexit-hulp van transporteur CARS. Daardoor waagden relatief veel Britten de oversteek en kon het evenement zoals gepland doorgaan, met in de Six Hours een veld van 85 auto's – niet slecht ten opzichte van de 110 auto's die de laatste jaren van start gingen. Wat eerder tegenviel, was het gebrek aan continentale deelnemers, terwijl die qua Brexit en Covid toch een heel stuk minder hindernissen hadden te overwinnen.

spasixhours21-sat-3

Eentje die er altijd uitspringt in het Junior-paddock: de 'mini-Sharknose' van de Italiaanse constructeur Wainer.

spasixhours21-sat-4

Absoluut de schattigste en dapperste deelnemer aan de Historic Touring Car Challenge. Je moet het maar durven, het met je AX'je opnemen tegen Godzilla...

spasixhours21-sat-11

Over Godzilla gesproken: daar staat-ie dan, een van de twee Nissan Skyline R32's, met een trots poserende Jake Hill. Net als Alex Brundle is Hill een graag geziene pro in de historische wereld en de BTCC-ster geniet er ook echt van. In zijn Focus maakt hij overigens nog steeds kans op de BTCC-titel.

spasixhours21-sat-10

Een schitterende bijdrage leverde deze Capri Perana van Vance Kearney, overgekomen uit Zuid-Afrika en prachtig opgetrokken in Gunston-kleuren. Rechts de man die de auto in Europa in onderhoud heeft: Ad Verkuijlen van VA Engineering.

spasixhours21-sat-5

Een publieksfavoriet was zeker deze Mercedes 300SL in Carrera Panamerica-uitvoering.

spasixhours21-sat-6

Pfessdorf Racing pakte sowieso royaal uit, want deze Mercedes Rennabteilung-truck was hun serviceauto. Hulde.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet