NASCAR

NASCAR: Oud DTM-coureur Joey Hand maakt NASCAR debuut

Oud DTM-coureur Joey Hand maakt a.s. weekend op de Roval van Charlotte zijn NASCAR Cup debuut voor het team van Rick Ware. Hand kwam tussen 2012 en 2014 voor BMW in de DTM uit en maakte daarna de overstap naar het team van Chip Ganassi in de Endurance-racerij. Op Le Mans stond Hand maar liefst driemaal op het podium en won in 2016 samen met de Dirk Müller en Sebastien Bourdais in de GT klasse. In 2019 kwam Hand voor het laatst in actie.

2021 Joey Hand
Joey Hand reed drie jaar lang voor BMW in Europa.

Tekst en Foto's : Willem J. Staat

Oud DTM-coureur Joey Hand maakt NASCAR debuut
Het team van Rick Ware Racing maakte vandaag in een statement bekend dat de inmiddels 42-jarige Joey Hand Jos Bilicki in de No 52 Chevrolet dit weekend in Charlotte zal vervangen.


2021 Joey Hand 2
Debuut op Hockenheim 2012.

Joey Hand: " Ik heb altijd al gedacht dat NASCAR de juiste plek voor mij was. Zeker als je een beetje schade hebt en de auto niet snel genoeg is dan vind je altijd wel een manier om het op te lossen. Ik heb altijd het gevoel dat NASCAR zo was, want als een spatbord beschadigd raakt, plakken ze er wat tape op en gaan gewoon door. Het is net een gevecht tot aan de dood. En dit heeft mij in NASCAR altijd aangetrokken."

Teameigenaar Rick Ware: "Ik beschik zelf over een road racing achtergrond. En dat is een mooie kans om te zien waar wij met ons "road racing" programma staan. Met iemand van Joe's kaliber zal zeker als een goede maatstaf dienen." Behalve op Le Mans, behaalde Hand ook in 2011 een overwinning op Daytona en twee zeges in de 12U van Sebring.


2014 Zandvoort
In 2014 was Hand voor het laatst in de DTM actief. Hier op Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet