Supercar Challenge

Race Winning Brands ondersteunt Alain Berg in Supercar Challenge

4

Alain Berg is al jaren een vaste deelnemer bij de GT&Prototypes van de Supercar Challenge. De deelname van de Luxemburgse sportdocent kwam echter eind vorig seizoen in gevaar doordat zijn engineer de motor van zijn Norma kapot maakte. Ondersteuning van Race Winning Brands uit Nieuw Vennep zorgde er gelukkig voor dat Berg dit seizoen toch weer op de startgrid staat.

Tekst en foto's: PR

6


Niet gemotiveerd
Alain Berg vormt sinds vorig seizoen een sterk team met de Roemeen Alex Cascatau. Toch kwam hun kracht niet altijd goed naar voren. Eind 2020 bleek dat voornamelijk te komen door een zeer ongemotiveerde en onkundige engineer. "Mijn budget is niet groot, dus ik ben erg afhankelijk van mensen die mij willen helpen en passie hebben voor autosport. Vorig seizoen dacht ik een goede monteur in mijn team te hebben, maar vrijwel elke race gebeurde er wel iets waardoor we uitvielen. Achteraf bleek dat deze man mij enorm om de tuin geleid heeft, geen kennis van zaken had en mijn motor vrijwel verwoest heeft. Om die reden is ook Alex er dit seizoen niet bij, maar ik hoop dat hij volgend seizoen weer samen met mij wil deelnemen, want we hebben nu alles weer goed voor elkaar!"

2

JE Pistons
Berg geniet enorm van de races in de GT&Prototype Challenge, dus hij zocht naar mogelijkheden om zijn motor te reviseren. Hij raakte in gesprek met Jeroen Hoet, Sales Coördinator bij Race Winning Brands Europe, die alle evenementen van de Supercar Challenge op de circuits aanwezig is. "Zij boden mij de helpende hand en dat is voor mij een fantastische mogelijkheid. Ik mag nu racen in een JE Pistons overall en mijn motor is weer helemaal tiptop," aldus een blije Alain Berg.

5
Links Roxanne Deiskes, teamlid en vriendin van Alain, rechts Rick Venema
 
Wel gemotiveerd
Met de nieuwe onderdelen van Race Winning Brands kon Berg weer gaan racen. Een nieuwe en wel gemotiveerde monteur leerde Berg kennen in de persoon van Rick Venema, een software engineer met een grote passie voor autosport. Venema was weliswaar geen echte monteur, maar samen met Berg is zijn technische kennis in korte tijd enorm gegroeid en samen kunnen zij de Norma nu perfect onderhouden.

3

Snelheidsverschil
Alain Berg geniet van de races in de Supercar Challenge, maar heeft het niet makkelijk. "Ik rijd tussen auto's uit verschillende divisies met hele andere specificaties dan mijn Norma. De LMP3's, GT's en de auto's in de Supersport 1 hebben op de rechte stukken veel meer topsnelheid en lopen daar hard van mij weg. maar in de bochten maak ik dat weer goed. De toerwagens moeten daar juist vol in de remmen. Het resultaat van die snelheidsverschillen is dat het vaak moeilijk is om een auto te passeren en ervan weg te rijden. Maar de strijd is altijd leuk, dus ik heb het enorm naar mijn zin in de GT&Prototype Challenge. Ik hoop dit samen met JE Pistons nog lang te mogen doen!"

7

Race Winning Brands Europe
Ook Jeroen Hoet is heel blij met deze samenwerking. "De altijd goedlachse Alain en zijn team zijn op de paddock graag gezien. Met zo'n enorme inzet en een klein budget zulke prestaties neerzetten, daar kun je alleen maar respect voor hebben. Toen er grote problemen waren met de motor hebben graag wij de helpende hand geboden. Het team heeft heel verstandig eerst de betrouwbaarheid terug gebracht. Eerst races finishen, want daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. Doel voor 2022 is om nog efficiënter het vermogen uit de Honda motor te gaan halen. De komende periode gaan we daar met het team hard aan werken. Wij van Race Winning Brands kunnen geen betere ambassadeur bedenken voor ons merk JE Pistons dan Alain Berg en zijn team."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet