ESports

Esports: Team Redline wint in Road Atlanta alle klasses in Petit Le Mans Powered by VCO. Verstappen valt uit. Zege SVG

LMP2, GTE en GT3. Team Redline triomfeerde in alle drie klasses in Petit Le Mans Powered by VCO op alle drie fronten. Op het iRacing platform won het team van Dom Duhan in alle categorieën. De overall overwinning in de LMP2 klasse ging aan de combinatie Shane van Gisbergen en Dominik Hoffmann die in het Dallara Prototype met het startnummer 28 in totaal 503 ronden aflegden.


2021 Prototype LMP2

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Team Redline wint in Road Atlanta alle klasses Petit Le Mans Powerd by VCO. Verstappen valt uit. Zege SVG
De VCO Grand Slam events bestaat vier virtuele wedstrijden. Dit weekend voor de derde plaats en de kwam overall op naam te staan van SVG en Dominik Hoffmann met een Dallara LMP Prototype. Achter de beide Redline coureurs volgden de teams van SRC Mivano Corse en YAS Heat Etihad op P2 en P3. In de GTE categorie ging de zege naar Gianni Vecchhio en Redline Newcomer Luke Bennett met een Porsche 911 RSR gevolgd door de tweede "Porsche24 driven by Redline en de Porsche van Urano eSports. In de GT3 klasse ging de zege naar Maximilian Benecke en Patrick Holzmann in de BMW M4 GT3 van Team Redline. Daarachter volgden FYRA Simsport en het Biela Racing Team EURONICS.

Pech voor Max Verstappen
Max Verstappen reed op de legendarische baan van Road Atlanta gedurende lange tijd aan de leiding maar viel vanwege een hardware defect bij zijn Redline teamcollega Diogo Pinto in de LMP2 categorie voortijdig uit. Dit was niet het enige incident in de 10 uur durende wedstrijd. Van de 45 gestarte virtuele bolides zagen bestaande uit de rijders met de hoogste iRatings zagen er slechts 30 het zwartwit geblokt. Na de wedstrijden op het virtuele Sebring, Nürburgring en Road Atlanta presenteert de VCO op 7 november a.s. de 10 uur van Suzuka.

Team Redline

Shane van Gisbergen: "Dit was een uitstekende dag voor ons team. Uiteindelijk hebben we elke klasse gewonnen. Dit was fantastisch. In het begin zaten we met beide auto's vooraan. Natuurlijk jammer dat Max en Diogo een technisch mankement hadden. Later was het een kwestie van de leiding behouden en het managen van je banden. Deze wedstrijden zijn extreem intensief. In de diverse klasses zijn zoveel jongens op Topniveau onderweg. Je zit constant op de limiet en ik heb voor de eerste maal een Top Event gewonnen. Dit is wel bijzonder cool."

2021 Porsche GTE

Gianni Vecchio (Porsche 24 driven by Team Redline, winnaar GTE klasse): "De kwalificatie verliep voor ons bijzonder goed, wij startten achter onze zusterauto op P2. Na een paar goede uren waarin we met onze teamcollega's goed onderweg waren, werden we halverwege de wedstrijd met enkele chaotische rondes geconfronteerd. Daarna moesten wij ons verzamelen en opnieuw in de aanval gaan. Er volgden enkele fantastische rondetijden waardoor we de leiding konden nemen. Met een goede brandstof- en bandenstrategie wisten wij ons tot de finish te verdedigen. Een dubbeloverwinning in de GTE Klasse is voor het team fantastisch. De overall overwinning in de LMP2 categorie, alsmede P1 in de GT3 maken het Triple compleet."

2021 BMW M4 GT4

Maximilian Benecke (BMW M4 GT3 Team Redline): " Petit Le Mans is een achtbaansrit met veel auto's op een smal circuit dat weinig mogelijkheden biedt om in te halen. Wij hadden een perfecte wedstrijd zonder incidenten met andere auto's. Alles is heel netjes verlopen. Toch bleven Patrick en ik elkaar pushen om het maximale uit elkaar te halen. P2 in de kwalificatie betekende een goede startpositie. Ook in het verkeer hadden we het nodige geluk. Het werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Ons tempo was sterk. Het is natuurlijk bijzonder mooi dat we met Team Redline alle klasses gewonnen hebben. Nu kijk ik uit naar mijn derde VCO Grand Slam Trofee."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet