GT

GT: Vijfde seizoensoverwinning voor Schrey/Piana in GT4 Germany op de Sachsenring

Met een vijfde seizoensoverwinning in de GT4 Germany wist de combinatie Michael Schrey (D/38) / Gabriele Piana (D/35) hun voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap te vergroten. Met een voorsprong van krap 0.315 secs. versloegen zij de Zakspeed AMG Mercedes GT4 van de combinatie Theo Nouet (F/19) / Jan Marschalkowski (D/18). De Schubert BMW M4 van de combinatie Marcel Lenerz (D/24) / Christopher Dreyspring (D/23) eindigden op 1,764 achterstand als derde en behaalde hun eerste podium. Gabriele Piana: "Absoluut waanzin om op de Sachsenring een overwinning in een BMW te vieren. Ik ben dolgelukkig want ik had er niet op gerekend."

2021 Piana Schrey
Vijfde seizoensoverwinning voor de combinatie Schrey/Piana op de Sachsenring.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Vijfde seizoensoverwinning voor Schrey/Piana in GT4 Germany op de Sachsenring
Direct na de start wist polesitter Tim Heinemann (D/23 W&S Motorsport) in de Porsche 718 Cayman afstand van zijn concurrenten te nemen. Zijn sterkste achtervolgers waren Michaeel Schrey en Christer Jöns in de Dörr Motorsport McLarn 570 S. Phil Hill (D/18) zorgde in de beginfase voor een 10 minuten durene safetycarfase nadat hij met zijn Team Allied Porsche Cayman 718 hard in de bandenstapels verdween. Bij de herstart bleven de posities in de Top 3 onveranderd.

Michael Schrey: " Na de herstart heb ik Tim Heinemann een beetje weg laten rijden omdat hij als gaststarter toch punten kon behalen. Wel heb ik wat afstand van P3, P4 en P5 weten te nemen om de banden voor Gabriele te sparen. En dit is gelukt." Na de reguliere stops nam Max Kronberg de leidende Porsche over maar hij slaagde er niet in om het tempo van Piana over te nemen.

22 Minuten voor het einde nam Piana met een fraaie manoeuvre de kop. Korte tijd later ging ook Marcel Lenerz aan Kronberg voorbij. Er bevonden zich tijdelijk twee BMW M4's aan kop. Gedurende de tweede wedstrijdhelf kwam Jan Marschalkowski op sterke wijze opzetten. Vanaf een P7 wist hij niet alleen Marcel Lenerz te passeren maar maakte flink druk op de leidende BMW van Gabriele Piana. De Italiaan hield echter het hoofd koel en behield de leiding.

2021 Zakspeed Mercedes De Zakspeed Mercedes zette in de slotfase behoorlijk veel druk op de leiders.

Gabriele Piana: "Om de banden te sparen wilde ik niet al teveel te pushen. Daarom begon ik verdedigend te rijden en heb het tempo langzaam aan opgevoerd. Ik had alles onder controle maar ik aan het slot wat pech met het dubbelen van langzamere deelnemers. Daardoor werd onze voorsprong verkleind en wonnen we eigenlijk met een krappe voorsprong. De overwinning is onbeschrijfelijk. Voorafgaande aan het weekend hadden wij maximaal op een Top 5 resultaat gerekend." Met P2 won Theo Nouet overigens wel het Junior klassement.

Achter de Top 3 bolides volgden de beide Dörr auto's van de combinatie Christer Jöns/Indy Dontje (McLaren 570S) en Phil Dörr/ Andreas Wirth (D/D) (Aston Martin Vantage GT4). Jöns bevond zich in de beginfase eveneens in de kopgroep. Na de reguliere stop verloor de McLaren-combinatie wat terrein en viel zelfs naar P7 terug. Indy Dontje miste met P4 nipt het podium. Achter de beide Dörr-auto's volgden Joel Sturm (D/19) / Alexander Hartvig (D18/ Team Allied Porsche 718 Cayman), de ProSport Aston Martin Vantage GT4 van de zaterdagwinnaars Mike David Ortmann (D/21) / Hugo Sasse (D17). De combinatie Heinemann/Kronberg) eindigde als achtste. Christopher Rink (D/33) / Philipp Stahlschmidt (Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT4) eindigde als negende en de KTM X-BOW van Leo Pichler(A/19) / Leon Wassertheuer (D/19) completeerde de Top 10.

2021 Schubert Motorsport BMW
De Schubert BMW M4 GT4 eindigde als derde.

Commentaren:
Jan Marschalkowski: "Een krankzinnige wedstrijd. Ik ben op P7 in de auto gestapt en had hem bijna nog gewonnen. Theo had goede banden achter gelaten zodat ik behoorlijk druk op de ketel kon zetten. Een waanzinnige strijd. Ik kon het gat richting Piana nog dichtrijden maar er was geen mogelijkheid meer om in te halen. Maar toch een geslaagde wedstrijd."

Theo Nouet: "Qua snelheid kwamen we iets tekort maar wij hebben ons best gedaan. Volgens plan zou ik de banden voor Jan sparen zodat hij in de aanval kon gaan. Dit heeft gefunctioneerd en ons bijna nog de overwinning bezorgd." Met 25 auto's één van de grootste startvelden dit seizoen overigens.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet