DTM

DTM: Mike Rockenfeller verlaat Audi aan het eind van dit seizoen

211002 Rockenfeller
Rockenfeller verlaat eind dit jaar Audi, waarvoor hij sinds 2007 actief was

Mike Rockenfeller vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Audi, waarvoor hij sinds 2007 in de DTM rijdt en in 2013 de titel won. Dat maakte de Duitse rijder zaterdagmiddag tijdens de persconferentie na afloop van de DTM-race op Hockenheim bekend. "Ik kan het maar beter nu zeggen, na een goede prestatie in de race. Het is tijd voor iets nieuws." Overigens benadrukte Rockenfeller dat het gaat om een afscheid van Audi, niet van de DTM. "Het kan zomaar dat ik volgend jaar nog DTM rijd, maar niet meer bij Audi", aldus Rockenfeller.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto: ITR

De aankondiging van Rockenfeller kwam enigszins verrassend, na de eerste vraag tijdens de DTM-persconferentie. "Ik wil nog wat zeggen..." Waarna hij specifiek Dr. Wolfgang Ullrich en Dieter Gass bedankte, maar ook te kennen gaf dat hij de manier waarop er momenteel bij Audi met mensen wordt omgegaan, niet kan waarderen. "Daar gebeuren dingen die me niet bevallen, dus daarmee is het tijd om een beslissing te nemen", aldus Rockenfeller.

De Duitser won zes races met Audi in de DTM en stond zeven keer op pole-position. In 2013 werd hij kampioen door in de voorlaatste race van het seizoen op Zandvoort de titel binnen te halen. Met Audi won hij in 2010 ook de 24 Uur van Le Mans.

Wat hij volgend jaar gaat doen, wilde Rockenfeller nog niet specifiek zeggen. "Een deel staat al vast, een deel nog niet. Maar ik wil ook heel graag weer lange-afstandsraces rijden, als het kan ook in Amerika. En misschien inderdaad ook wel weer DTM."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet