Retro

Retro: De historische juwelen komen naar Francorchamps

SPASIXHOURS-19-54


Het aftellen is begonnen... Vanaf donderdag 30 september gaat de 2021 Spa Six Hours op het circuit van Francorchamps officieel van start. Met de officiële bekendmaking van de inschrijvingslijsten voor de verschillende competities is het duidelijk dat de 'Britten' terug zijn, wat betekent dat het publiek, dat hopelijk talrijk aanwezig zal zijn, heel wat te zien en te horen zal krijgen! Laten we eerlijk zijn, de juwelen uit het verleden van de autosport zullen Francorchamps innemen...

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Met meer dan 85 auto's aan de start zal de hoofdrace van de Spa Six Hours opnieuw een schitterende uitgave worden! Niet minder dan... 12 Ford GT40 zullen het opnemen tegen een mooi peloton Shelby Cobra en Cobra Daytona, Jaguar E-Type, Lotus Elan 26R enz. Aan het stuur van de diverse GT40 zien we enkele van dé specialisten uit de historische racerij, zoals Hart, Pastorelli, Hancock, Griffith, Davies, Meins, Newall, Bryant, Cottingham en anderen! Eric van de Poele vormt een combinatie met de Amerikaan Jim Farley, en Frank Stippler, winnaar van de 24 Uur van Spa en de Nürburgring.

Tegenover de te duchten Ford GT40, die al veertien keer de Spa Six Hours won, staan enkele zeer snelle Jaguar E-Type, zoals die van de teams Minshaw-Keen en Clark-McCaig-Smith, terwijl de jonge Britse Jamie Chadwick, W Series-kampioen in 2019 en Williams-ontwikkelingsrijder in de F1, uit komt met Katarina Kyvalova.

Het veld van de Spa Six Hours zal nog andere zeer aantrekkelijke wagens omvatten, zoals de prachtige Aston Martin DB4 GT DP214 van Friedrichs-Hadfield of de Elva GT160 van Burnett-Bradley-Minassian, terwijl Sir Chris Hoy samen met met Alex Brundle aan de start komt in een Lotus Elan S1.

Van de jaren '20 tot vandaag!
In dit jubileumjaar van de honderdste verjaardag van het Circuit van Spa-Francorchamps is de Spa Six Hours meer dan ooit een formidabele teletijdmachine! De eerste grote hoofdstukken van de motorsport worden perfect geïllustreerd door de Pre-War Sports Cars, met Bugatti T35, Mercedes SSK, Talbot T26, Maserati 8C en andere Bentleys uit de jaren 1920 en 1930. Er is ook de Historic Grand Prix Cars Association met de diverse Maserati 250F, Alfa Romeo P3, Ferrari 246 Dino, Cooper, Lotus, Brabham, BRM, Scarab en anderen wagens tot de jaren '60.


SPASIXHOURS-19-53


Ook van de partij is de Historic Formule Junior met alle merken die we op het einde van de jaren '50 en in het begin van de jaren '60 zagen, in de nieuwe kleinere eenzitterseries. Natuurlijk kunnen de fans ook rekenen op de Masters Historic Formula 1 met McLaren, Alfa Romeo, Lotus, Williams en Tyrrell F1 die de jaren '80 kleurden...
  SPASIXHOURS-19-57

Liefhebbers van prototypes worden ook verwend, met Ferrari 512 M, Lola T70, McLaren M1B en vele andere prachtige machines in de Masters Historic Sports Cars, terwijl de Masters Endurance Legends u terug naar de jaren 2000 zal laten verlangen, met Lola Aston Martin, Riley & Scott, Peugeot 908, Dallara, Zytek, BR01, Pescarolo enz.

En wat te denken van de Woodcote Trophy en de Stirling Moss Trophy die het samen doen en het publiek Mercedes 300 SL, Jaguar C-Type, D-Type en E-Type, Maserati 300 S en A6CGS, Lister Knobbly en Costin, Tojeiro Jaguar, Cooper T38 enz. zullen aanbieden. Gewoonweg uitzonderlijke machines...

Gehaaste toeristen
Ook de toerwagens blijven niet achter, met de Historic Touring Car Challenge waaraan legendes deelnemen gaande van de Ford Escort MK1 tot de Nissan Skyline GTR, over de BMW M3 E30, Ford Capri RS3100 en Sierra RS Cosworth, BMW 3.0 CSL en 635 CSi, Chevrolet Camaro enz. Een startveld dat niet moet onderdoen voor de Masters Pre-66 Touring Cars, waarin Ford Cortina Lotus en Alfa Romeo Giulia Sprint GTA het opnemen tegen Ford Mustang en Falcon met een veel meer indrukwekkende wielbasis!

De deelnemerslijst van de Spa Six Hours 2021 wordt vervolledigd door de Masters Gentlemen Drivers, met een minder lange wedstrijd tussen opnieuw Jaguar E-Type, Shelby Cobra, Lotus Elan 26R, TVR Griffith, Porsche 904... en niet te vergeten de Elva MK4 Coupé van een zekere Guy Verhofstadt, bijgestaan door Louis Machiels, de Belg die met Ferrari en AF Corse in GT3 uitkomt.

Zoals u ziet, zullen liefhebbers van historische races vier dagen lang in hun nopjes zijn. Vergeet niet dat het publiek van harte welkom is volgens de voorwaarden van het "Covid Safe Ticket", en dat mondkapjes niet verplicht zijn, noch rond het circuit, noch in de paddocks.

Info en tickets: https://www.spasixhours.com/nl/home/

logospa-six-hours

TIJDSCHEMA

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet