IndyCar

Indycar: Simon Pagenaud naar Meyer Shank Racing

De Fransman Simon Pagenaud verlaat Team Penske en vertrekt naar het team van Meyer Shank Racing waar hij teamgenoot van Helio Castroneves wordt. Daarbij zijn de voormalige Penske-coureurs weer herenigd. Pagenaud zal in 2022 de No 16 Auto Nation/Sirius XM Dallara Honda besturen terwijl de No 6 Auto Nation/Sirius XM Dallara Honda door Helio Castroneves bemand wordt.

2021 Pagenaud Lb
Simon Pagenaud reed gisteren voor het laatst bij Team Penske. In principe reed hij na zijn Indy 500 overwinning in 2019 al in geleende tijd bij Team Penske.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Simon Pagenaud naar Meyer Shank Racing
De overstap van Pagenaud naar Meyer Shank Racing kwam niet echt als een verrassing. De geruchten circuleerden al wekenlang in de Indycar paddock. Het team van MSR wil in 2022 met twee voormalige Indy 500 winnaars de titelstrijd aangaan en beschikt over een uitermate sterk pakket.

Team mede-eigenaar Michael Shank: " Volgend jaar wordt belangrijk voor MSR en ik denk dat we met Helio en Simon over een zeer sterke line-up beschikken. Met onze partners hebben we dit programma binnen een aantal jaren opgebouwd en wij beschikken over alle ingrediënten om competitief te zijn. Onze eerste Indy 500 overwinning betekende een doorbraak en wij beschikken over alle ingrediënten om competitief te zijn en wij kijken uit naar een consistent competitief programma dat ons de kans geeft om voor podiums en overwinningen te strijden. Deze line-up zal ons zeker daarbij helpen."

Simon Pagenaud: "Een spannende tijd in mijn carrière. MSR heeft met haar overwinning in de 500 bewezen een organisatie van hoge kwaliteit te zijn. Het samenbrengen van Helio en mij zal ons team in 2022 daarbij helpen. Ik kijk met spanning uit naar deze nieuwe uitdaging."

In 2019 won Pagenaud voor het team van Roger Penske de Indy 500 vanaf pole en was de eerste polesitter sinds Helio Castroneves in 2009 die de Indy 500 wist te winnen. Dit jaar eindigde Pagenaud als derde in de Indy 500. In de Indycar-series beschikt de Fransman over 15 overwinningen 14 poles en maar liefst 37 podiumresultaten. In 2011 maakte hij zijn debuut in het kampioenschap.

Naast successen in Indycar was de Fransman ook succesvol in het WEC voor Peugeot en behaalde in het IMSA sportscar kampioenschap diverse podiums. Dit jaar eindigde hij als derde in de 24U van Daytona en behaalde een identiek resultaat in Petit Le Mans in 2017 en 2020. In 2011 verloor hij nipt de 24U van Le Mans. Hij vormde toen een combinatie met Pedro Lamy en zijn landgenoot Sebastien Bourdais.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet