BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Tim Coronel snelste in tijdtrainingen

tim_coronel2Tim

Coronel vertrekt zondag in de eerste race van de Samsung BMW 130i Cup tijdens het WTCC-weekeinde op Circuit Park Zandvoort vanaf pole position. Bas Schothorst, zijn teamgenoot bij het McGregor-Vakantiegoed Racing Team, stelde de andere startplek op de eerste startrij veilig. Het team was tijdens de Paasraces ook al de snelste tijdens de kwalificatietraining.

Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Tim Bohme

In de eerste tijdtraining was klassementsaanvoerder Tim Coronel de snelste, voor Bas Schothorst. Aanvankelijk was Ricardo van der Ende als tweede geklasseerd, maar hij werd teruggezet omdat hij ‘onder geel’ had ingehaald. Jan Joris Verheul reed de derde tijd.
In de tweede kwalificatiesessie was Coronel wederom de nummer een, voor Schothorst. Deze keer was Ricardo van der Ende ‘best of the rest’. Coronel en Schothorst delen dus de eerste startrij in de eerste race van de Samsung BMW 130i Cup. De tweede rij is voor Jan Joris Verheul en Donald Molenaar. Ricardo van der Ende (vijfde), Duncan Huisman (achtste), Sebastiaan Bleekemolen (tiende) en de met problemen kampende Rory Bertram (achttiende en laatste) hadden vooraf op een beter resultaat gehoopt.

Goede samenwerking

“We werken goed samen”, aldus Coronel over zichzelf en zijn teamgenoot. “Bas en ik rijden in elkaars slipstream en daar winnen we tijd mee. Verder hebben wij een goede kwalificatiestrategie voor wat betreft de banden.”
“Onze totale package is goed”, vond Bas Schothorst. “We hebben veel getest, dat betaalt zich uit. Wij hebben echter niet het ei van Columbus gevonden; de verschillen met de achtervolgers zijn minimaal.”
André de Vries is de snelste in de BMW Drivers Trophy. Na afloop van dit weekeinde wordt hij, als hij goed presteert, waarschijnlijk uit dit klassement gezet. De reden: hij is te snel!

Uitslag kwalificatie Samsung BMW 130i Cup
(snelste rondetijden uit de beide kwalificaties bij elkaar opgeteld):

1. Tim Coronel 3:48207
2. Bas Schothorst, op 0.439
3. Jan Joris Verheul, op 0.651
4. Donald Molenaar, op 1.313
5. Ricardo van der Ende, op 1.326
6. Bertus Sanders, op 1.580
7. Dillon Koster, op 1.914
8. Duncan Huisman, 2.143
9. Marc Koster, op 2.336
10. Sebastiaan Bleekemolen, op 2.447
11. Allard Kalff, op 2.981
12. André de Vries, op 3.109

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet