IndyCar

Indycar: Andretti Autosport bevestigt officieel Romain Grosjean

Het komt natuurlijk niet echt meer als een verrassing maar Andreti Autosport bevestigde vandaag een meerjarige deal met Romain Grosjean. Hoewel het team van Andretti Autosport de afgelopen maanden noch wilde bevestigen noch wilde ontkennen was het een publiek geheim dat deze deal al enkele maanden in de lucht hing.


2021 Romain Grosjean
Nog één wedstrijd voor Romain Grosjean bij Dale Coyne Racing met Rick Ware.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Andrettti Autosport bevestigt officieel Romain Grosjean
Romain Grosjean neemt zoals verwacht de No28 DHL Dallara Honda van Ryan Hunter Reay over. Romain Grosjean: "Iedereen in de autosportwereld kent de naam Andretti en het is een grote eer om van dit team deel uit te mogen maken. Ik supertrots en erg verheugd om voor dit team te mogen racen. Evenals om de DHL kleuren te mogen vertegenwoordigen. Ik ken de DHL kleuren al heel lang. Ik hoop dat we samen succsvol zullen zijn. Dit is het doel van alle partijen. De Canadees Devlin Dee Francesco komt in de Indy Lights series voor het team van Andretti Autosport uit. Er is nog niets bevestigd maar de verwachting is dat hij de plek van zijn landgenoot James Hinchcliffe bij Andretti Autosport gaat innemen.

Michael Andretti: " Wij zijn enorm verheugd om Romain Grosjean binnen de Andretti-familie te mogen verwelkomen. Voordat hij naar Indycar kwam had hij, op zijn zachtst gezegd, al een indrukwekkende CV. Zijn enorme autosportervaring zal het team in 2022 zeker ten goede komen."

De sponsoring van onze partner DHL is één van de langste en meest succesvolle in de Indycar-paddock. Los van de overeenkomst met Honda is de verwachting dat Romain in 2022 voor het team van Wayne Taylor aan de 24U van Daytona met de 10 Acura ARX 05 Dpi zal deelnemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet