RETRO

Retro: Ed Swart, “From Zandvoort To Daytona” is nu te bestellen

Fiat-Abarth-850-TC-Zandvoort-Swart


Het succes van onze titels 'Wim Loos, De onvervulde belofte van een natuurtalent' en 'Ab Goedemans, Altijd tot het uiterste' is ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan niet onopgemerkt gebleven. Ed Swart, zelf topcoureur in de jaren zestig en begin jaren zeventig en daarna jarenlang wedstrijdleider op Zandvoort, werkte met plezier mee aan de totstandkoming van deze twee boeken. Maar intussen was hij al geruime tijd bezig met de samenstelling van zijn eigen boek!


ed-swart

  Dit prachtboek, 'Ed Swart, From Zandvoort to Daytona', is nu verschenen. En in overleg met zijn Amerikaanse uitgever Coterie Press Publishers heeft Ed besloten om de promotie en verkoop in Nederland neer te leggen bij Uitgeverij Autosport.nl van Gerrie Hoekstra.

  26.-Abarth-2000SP-Nburgring-99A

De voorbereiding daarvan loopt al op volle toeren. Gerrie krijgt daarbij volop hulp van Rob Petersen en Paul Rutten. Rob is mede-auteur van het boek over Wim Loos en Paul is een gewaardeerd autosportverzamelaar en -expert met een grote voorliefde voor Abarth, het merk waar Ed jarenlang alles voor gaf.


Meer informatie of bestellen: https://edswart.autosport.nl/

zandvoort-1971-chevronb19


Net als Stirling Moss hield Ed destijds nauwgezet een dagboek bij van zijn vele races. Deze aantekeningen en daarnaast een grote verzameling knipsels uit kranten en tijdschriften vormen de basis voor een onthullende blik in het leven van de semi-professionele autocoureur van de jaren zestig en begin jaren zeventig. Deze drukke 15 jaar zijn het hart van de biografie van een Nederlands coureur die na zijn afscheid als professional tot op hoge leeftijd als liefhebber bleef racen. Gewoon omdat hij het niet kon laten...

Gilles-Villeneuve-L-Jody-Scheckter-M-and-Ed-at-Ferrari-test-track-Italy

Het Engelstalige boek wordt nu in gelimiteerde oplage naar Europa verscheept. Wees er dus snel bij, want op is op! Het prachtig verzorgde boek (192 genaaid gebonden pagina's en meer dan 300 unieke foto's en illustraties) heeft een verkoopprijs van 43,50 euro exclusief verzendkosten. Het boek verschijnt in november 2021 en is exclusief verkrijgbaar via Autosport.nl op:

https://edswart.autosport.nl/

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet