Supercar Challenge

Supercar Challenge: Bart Arendsen pakt dubbele overwinning tijdens eerste race met BMW M6 GT3

1-acoma

Bart Arendsen kan terugkijken op een prachtig debuut in de BMW M6 GT3. Samen met zijn teamgenoot Nicky Catsburg stuurde hij tijdens het DTM-weekend op het TT-circuit van Assen op de zaterdag bij zijn debuut naar een prachtige zege. Zondag wist hij dit te herhalen, waarmee hij met twee bekers huiswaarts keert. Met het oog op de gasten die de familie Arendsen had uitgenodigd, kijkt Bart terug op een ideaal raceweekend.
  Tekst: aangeleverd bericht Foto's: PR

2-acoma


In de afgelopen jaren reed Bart Arendsen met de BMW 140 GTR met veel succes in de Supercar Challenge. Met het DTM-weekend beklom hij de volgende trede op de autosportladder, door met een BMW M6 GT3 van Koopman Racing te rijden. Bart: "Ter voorbereiding heb ik met de wagen kunnen testen en ook de nodige rondes in de simulator gereden. Ook met Nick heb ik een topcoureur als teamgenoot, die mij coacht. "Ten overstaan van zijn opa kwalificeerde Bart met de BMW M6 GT3 naar de pole in de GT-divisie van de Supercar Challenge.

  3-acoma

Nick Catsburg begon de wedstrijd met de BMW M6 GT3. Die stuurde met de bolide naar de kop van het veld en kon zelfs het gevecht aan met de prototypes. Alleen kon de snelle rijder weinig meters op snelheid maken vanwege de neutralisaties. Toen Bart het stuur overnam was het spekglad op de baan. "Makkelijk had ik het niet, door alle olie op de baan moest ik hard werken om de M6 in het juiste spoor te houden.


4-acoma


Iedereen had daar last van, maar mijn eerste race in deze GT3 maakte het extra spannend. Ik besloot de risico's te beperken, dus ik ging het gevecht niet aan met de prototypes. In deze moeilijke omstandigheden naar de zege te rijden is mooi. Onderweg kwam ik ook mijn vader tegen op de baan, wat ook een bijzondere ervaring is. Racen met de M6 GT3 is een debuut om nooit te vergeten!"

  5-acoma


Zondag tijdens de tweede race nam Bart plaats achter het stuur. Een heftige ervaring voor de rijder, omdat het de eerste keer was dat hij met een dergelijke GT3-wagen tussen bolides met een vergelijkbaar vermogen aan de start stond. Bart: "Mijn start was behoudend, de banden kreeg ik niet op temperatuur. Wel kwam ik snel in mijn ritme waardoor ik een gat sloeg met de concurrentie." Fier aan de leiding reed Arendsen, waarbij alleen de safetycar zorgde dat de concurrentie kon aansluiten.

  6-acoma

Toen halverwege de race Catsburg plaatsnam in de BMW, klaarde hij de klus als een professional betaamd waardoor het duo hun tweede zege van het weekend behaalde.

  7-acoma

"Een geweldig weekend! Iedere meter heb ik genoten van het racen in deze machtige M6 GT3. Het was prachtig dat de familie aanwezig was, om hier samen van te kunnen genieten, een waar racefeest zo!


Uitslag (top 6) zaterdag 18 september, DTM TT Circuit Assen
1. Bart Arendsen / Nicky Catsburg, 2. Ertan / Van Buren, 3. Hein Koopman,
4. Max Tubben, 5. Bob Herber, 6. Peter Posavac

Uitslag (top 6) zondag 19 september, DTM TT Circuit Assen
1 Bart Arendsen / Nicky Catsburg, 2. Max Tubben, 3. Ertan / Van Buren, 4. Bob Herber
5. Peter Posavac, 6. Hein Koopman

Tussenstand (top 8) na 12 races GT Divisie:
1. Bob Herber 200, 2. Max Tubben 178, 3. Daan Meijer 143, 4. Peter Posavac 83,
5. Hein Koopman 72, 6. Nicky Catsburg 68, 7. Bart Arendsen 47, 8. Patrick Engelen 38

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet