DTM

DTM: Lucas di Grassi op Hockenheim en Norisring in vierde Abt-Audi

08a6efbe-9d7b-4e26-b73d-b0778c7f763f
Lucas di Grassi komt in actie met een Audi in dezelfde kleuren als zijn Formule E-kampioensauto van 2017

Zondagavond deed in de DTM-paddock van het TT-Circuit Assen al het gerucht de ronde dat het Audi-team Abt Sportsline voor de laatste races van het seizoen mogelijk een vierde auto aan de start kann brengen, naast de R8's van Kelvin van der Linde, Mike Rockenfeller en Sophia Flörsch. Nu werd niet alleen dat gerucht bevestigd, maar is ook de rijder bekend, die tijdens de twee nog resterende DTM-weekeinden het Beierse team komt versteren: de Braziliaan Lucas di Grassi, die de afgelopen zeven jaar bij Abt in de Formule E reed.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De deelname aan de twee laatste evenementen van het DTM-seizoen is voor Di Grassi een afscheidscadeau, want aan zijn Formule E-deelname met Abt kwam door het stopzetten van de fabrieksactiviteiten van Audi een einde. De Braziliaan reed vanaf de allereerste Formule E-race in 2014 voor het Duitse team, waarmee hij de enige rijder is die alle 84 verreden wedstrijden in de elektrische serie bij hetzelfde team reed. De enige andere rijder die er al vanaf het begin in de serie bij is, is de Brit Sam Bird, maar die stapte onderweg over van Virgin (respectievelijk DS Virgin) naar Jaguar.

Di Grassi zet zijn Formule E-carrière voort bij het Venturi-team, onder leiding van oud-DTM-rijdster Susie Wolff, maar kan zijn samenwerking met Abt nog even voortzetten tijdens de resterende twee DTM-evenementen. "Dit is typisch Abt", zegt Di Grassi in een reactie. Zijn DTM-deelname wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors van Abt, wat ook tot uiting komt in de kleurrijke uitmonstering van Di Grassi's raceauto, een verwijzing naar de kleuren van de Formule E-kampioensauto, waarmee de Braziliaan in het seizoen 2016/2017 de titel won. Voor Di Grassi is de Audi R8 niet nieuw, want in 2017 reed hij met de GT-auto van Audi tijdens de FIA GT World Cup in Macau. Ook Hockenheim, waar hij morgen test, en de Norisring kent hij al: op de Norisring reed Di Grassi in 2016 als gastrijder in de toenmalige Audi Sport TT Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet