WTCC

WTCC: Tiago Monteiro zet SEAT op P1, Tom Coronel op plek 11

SEAT was vanmiddag bijzonder rap tijdens de eerste vrije training van de WTCC op Zandvoort. Terwijl Tiago Monteiro zich op P1 positioneerde, was stalgenoot Roberto Colciago op iets meer dan twee tienden van een seconden afstand de nummer twee. Tom Coronel, ook SEAT, miste net de toptien. De Huizenaar klokte de elfde tijd.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Tim Böhme

monteiro_test_wtcc

De 1.48,972 die Tiago Monteiro neerzette was overigens beduidend langzamer dan de snelste tijd die Alain Menu eerder op de dag tijdens de test had genoteerd. De Zwitserse Chevrolet-coureur kwam tijdens de half uur durende testsessie 1.47,425. Tijdens de free practice kwam Menu niet verder dan stek negen met een dikke 1.50’er.

Na het verrassende SEAT-koppel Monteiro en Colciago kwam in de vrije training de BMW van Augusto Farfus junior als derde over de meet. De Braziliaan was eerder op de dag als vierde afgevlagd, dus Farfus zit continu in de top. Wereldkampioen Andy Priaulx kwam na zijn tweede test-stek nu niet verder dan rang zeven in 1.49,789.

tom1_test_wtcc

Tom Coronel miste op zijn thuiscircuit nipt de toptien. Met 1,378 seconden achterstand op Monteiro pakte de man uit ’t Gooi rang elf. Eerder op de dag tijdens de test was P8 Coronels deel.

De broer van Tim Coronel is daarmee beduidend sneller dan Olivier Tielemans. De tweede Nederlander in het topveld van toerwagenkanonnen, tegenwoordig woonachtig in Haarlem, kwam zowel in de test als vrije training niet verder dan de 22ste positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet