IndyCar

Indycar: Colton Herta oppermachtig op Laguna Seca. Grosjean maakt andermaal indruk. Veekay 18e

2021 Pato OWard
Pato O'Ward reed gedurende lange tijd in de Top 3.

Sterk optreden Romain Grosjean
Stand 60e ronde: Herta, Palou, O'Ward, Ericsson, Rahal, Pagenaud, Grosjean, Askew, Hunter-Reay, McLaughlin. De beslissende laatste stops werden omstreeks de 68e ronde verwacht. O' Ward beschikte op de beide koplopers een achterstand van resp. 15 en 17 secs. maar bleef duidelijk een factor voor de eindfase door zijn laatste stop zolang mogelijk uit te stellen. In de 65e ronde kwamen zowel Ryan Hunter Reay als Sebastien Bourdais voor hun allerlaatste stop naar binnen. Van de kopkopers kwamen Alex Palou en O' Ward voor hun laatste stop naar binnen waar Graham Rahal en Marcus Ericsson direct op anticipeerden. Winnaar Colton Herta volgde eveneens in de 69e ronde.

2021 Scott Dixon
Voor Scott Dixon zit er geen zesde titel meer in dit jaar.

Met uitzondering van Askew en Newgarden had iedereen binnen de Top 10 zijn allerlaatste stop gemaakt. Alleen Rahal bevond zich nog op de rode compound. VeeKay bevond zich in de slotfase op P14 en kwam vervolgens vanwege een miscommunicatie nogmaals naar binnen waarbij de Nederlander naar P22 terugzakte. De laatste stop van Romain Grosjean kwam in de 73e ronde en passeerde 12 ronden voor het einde Graham Rahal voorbij. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Takuma Sato reed Rahal een uitstekende wedstrijd.

2021 Graham Rahal
Prachtige wedstrijd van Graham Rahal. P4.

Stand 85e ronde: Herta, Palou, Grosjean, Rahal, O'Ward, Ericsson, Pagenaud, Askew, Newgarden, Jones. VeeKay P18. Romain Grosjean reed vanaf P13 een schitterende wedstrijd maar vergaloppeerde zich in de eindfase even op Jimmie Johnson in de Corkscrew een beetje. Johnson, die een uitstekende wedstrijd reed, probeerde uiteraard aan Palou nog wat rugdekking te verschaffen. Zeker nadat hij van zijn engineer de volgende boodschap verkreeg: "Jimmie houdt hem op en zorg dat hij niet te dicht in de buurt van Palou komt."

Johnson Grosjean
Jimmie Johnson toonde zich de perfecte teamplayer.

Johnson voerde deze opdracht uitstekend uit. Voor beiden had het incident geen verdere consequenties in tegenstelling tot de Sato/Dixon confrontatie eerder in de wedstrijd. De titelstrijd in de NTT Indycar-series wordt volgend weekend in Long Beach beslist. Daarbij beschikt de Spanjaard Alex Palou over uitstekende papieren. Alleen Pato O'Ward en Josef Newgarden kunnen hem eigenlijk nog van de titel afhouden. Daarbij heeft laatstgenoemde slechts theoretische kansen.

2021 Grosjean 2
Romain Grosjean van P13 naar P3.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet