WTCC

WTCC: Alain Menu zet concurrentie in test op achterstand

menu_test_wtcc

Tijdens de eerste WTCC-meters op het Circuit Park Zandvoort heeft Alain Menu de snelste tijd neergezet. Tijdens een half uur durende test klokte de Chevrolet-coureur een snelste rondetijd van 1.47,425. Daarmee bleef de Zwitser de concurrentie liefst meer dan een seconde voor.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Tim Böhme

priaulx_test_wtcc

Regerend WTCC-kampioen Andy Priaulx gaf 1,068 seconde toe op Menu. De Brit, die de afgelopen jaren geregeld testte met zijn toerwagen op Zandvoort, was op zijn beurt maar vijftien duizendsten van een tel sneller dan voormalig Formule 1-piloot Tiago Monteiro. Augusto Farfus junior en Gabriele Tarquini completeerden de topvijf.

tom2_test_wtcc

Tom Coronel was de rapste Nederlander tijdens de eerste testsessie. De inwoner van Huizen klokte in zijn SEAT Léon (1,450 seconden achter Menu) de achtste chrono. De Alfa Romeo van Olivier Tielemans kwam niet verder dan stek 22.

Later vandaag volgt nog een vrije training van een half uur. Morgen is er eveneens een vrije training en volgt in de middag de kwalificatie. Zondag staan er twee races van elk twaalf ronden op het WTCC-programma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet