V8 Supercars

V8 Supercars: Bathurst 1000 wordt zesdaags autosportfestival!

Vanwege de Coronamaatregelen werd de Bathurst 1000 al naar het weekend van 3-5 december verschoven. De Gold Coast 500 werd voor het tweede achtereenvolgende jaar helaas afgelast. Omdat de organisatoren en de autoriteiten verwachten dat de vaccinatiegraad rondom de 80% zal liggen, wordt het vanwege de afgelaste wedstrijden in de andere categorieën een zesdaags autosportfestival op "The Mountain."

2021 ARG Bathurst
Autosportzesdaagse op Bathurst begin december. Hoe mooi is dit?

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Supercars/ARG


Bathurst 1000 wordt zesdaags autosportfestival
Het Supercar-kampioenschap wordt dit jaar afgesloten met een autosportzesdaagse op "The Mountain". Deze editie zal het grootste autosportevenement worden wat men ooit "Down Under" heeft gezien. De autosportzesdaagse begint al gedurende het weekend van 26-28 november. Er komen in het zesdaagse autosportfestival maar liefst 10 verschillende autosportcategorieën aan de start.

Uit het het Supercar-pakket staan de volgende klasses op het programma: Uiteraard de Super2 Feeder Series, de Porsche Cup, de Toyota Gazoo Racing 86 series en de V8 Utes Trucks.

De "rivaliserende" Australian Racing Group is eveneens met vijf klasses van de partij. Voor de eerste maal maken de Supercars en de concurrerende TCR-series deel uit van hetzelfde evenement. Daarnaast rijden de S5000 eenzitterklasse, GT World Challenge Australia, de historische Touring Car Masters en de lokale National TransAm series eveneens onder deze paraplu. Tien verschillende raceklasses op één van de mooiste circuits ter wereld moet voor veel fans toch wel ultieme droom zijn.

2021 Bathurst 1
Bathurst 1000 is de afsluiter van de autosportzesdaag op "The Mountain."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet