IndyCar

Indycar: Andretti Autosport neemt afscheid van Ryan Hunter Reay

In een statement op de social media bedankte Andretti Autosport Ryan Hunter Reay voor zijn diensten en neemt na de laatste wedstrijd in Long Beach na een lange samenwerking afscheid van hem.

RHR
Andretti Autosport neemt zoals verwacht definitief afscheid van Ryan Hunter Reay. 

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Indycar

Andretti Autosport neemt afscheid van Ryan Hunter Reay
Ryan Hunter Reay is sinds 2003 in "American Open Wheel Racing" actief. Eerst in Champcar en later in Indycar. Vandaag gaf Andretti Autosport een statement met de volgende verklaring uit: "Wat in 2010 met drie races begon groeide tot meer dan tien jaar met vele successen. De afgelopen 12 seizoenen hebben Andretti Autosport, DHL en Ryan Hunter bergen beklommen. We behaalden het grootste podium in de autosport(red: doelend op de Indy 500) 15 overwinningen en een kampioenschap(2012). Voor altijd een kampioen en een vriend. Veel succes in de volgende rondes."

Zoals bekend gaat Romain Grosjean de plek van RHR bij Andretti Autosport innemen. Dit jaar behaalde RHR drie Top 3 resultaten en reed slechts vier rondjes aan de leiding. Het was geen publiek geheim dat men bij Andretti Autosport afscheid van RHR wilde nemen. Teameigenaar Michael Andretti waarschuwde eerder dit seizoen al dat de prestaties ondermaats waren. Ook de Canadees James Hinchcliffe zit bij Andretti Autosport op de wip.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet