BMW M2 CS Racing Cup Benelux

VRM BMW M2 Cup begint tijdens DTM op TT Circuit Assen aan tweede seizoenshelft

Start

Halverwege het seizoen, na zes van de twaalf te rijden races, gaat Colin Caresani fier aan de leiding in de nieuwe VRM BMW M2 Cup. De jonge rijder heeft een voorsprong van 33 punten op nummer twee Kelvin Snoeks en zelfs 40 op Daan Pijl en zijn Poolse teamgenoot Tomasz Madziarz.

Tekst en foto's: PR

10 Snoeks


Constant presteren
De ervaren Kelvin Snoeks weet zich altijd in de luwte te begeven, scoorde nog geen poleposition en behaalde ook nog geen overwinning, maar hij is altijd in de voorhoede te vinden en scoort constant punten. Dat blijkt in deze nieuwe klasse met de enorme concurrentie de juiste strategie te zijn.

7 Pijl

Wisselend succes

Daan Pijl en zijn teamgenoot Tomasz Madziarz presteren heel wisselend. Soms op het podium, maar de volgende race ergens in het middenveld en dat is het verschil met de rijders voor hen in het klassement.

15 RappangeWarmerdam

Sterke opmars

Rijdersduo Dante Rappange en Dirk Warmerdam is bezig met een sterke opmars. In de beginfase konden beide rijders nog geen potten breken, maar inmiddels zijn ze goed op stoom gekomen en op Assen wonnen ze zelfs de eerste race en in de tweede race werden ze tweede.

21 van Riet

Toch derde

Lorenzo van Riet dacht tijdens Jack's Racing Day op Assen de tweede race te winnen, maar een tijdstaf wierp hem terug naar de derde plek en daarover was hij uiteraard zeer teleurgesteld. Tijdens de DTM-races is zijn teamgenoot Henry Zumbrink er weer bij en ze hopen de strijd om de podiumplaatsen samen weer aan te kunnen gaan.

2 vd Ende

Wachten op doorbraak
Jack van der Ende en Max Veels staan nu achtste in het tussenklassement en wachten nog altijd op de echte doorbraak naar de podiumplaatsen. Die gaat er ongetwijfeld snel komen, want hun snelheid in de races is goed en als het geluk een keer hun kant op valt gaat het zeker lukken.

Crash 1

Geëlimineerd

Een andere rijder die het geluk ontbeert is Maxime Oosten. De jonge Fries presteert goed, werd in de eerste race op Assen tweede, maar werd in de eerste bocht van de tweede race buiten zijn schuld geëlimineerd door een crash tussen enkele andere rijders. Dat betekende zijn derde uitvalbeurt in zes races, waardoor zijn 15e positie in het klassement geen goede weergave is van zijn snelheid.

20210716-RBN 5880

Terugval

Jamie Vandenbalck en Willem Meijer begonnen op Circuit Zandvoort sterk met een tweede podiumplek in beide races. Maar ze zijn inmiddels wat teruggevallen naar de twaalfde plek, mede door een uitvalbeurt in de tweede race op Assen.

3G6A2749

Niet vasthouden

Mark van der Aa en Koen Bogaerts begonnen met twee derde plaatsen op Zandvoort ook sterk aan het seizoen, maar ook zij konden die plek niet vasthouden en moeten nu genoegen nemen met de veertiende positie.

De Vreede De Leeuw

BMW Trophy

In de BMW Trophy gaan Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw riant aan de leiding voor Albert Jochems.

Samen
De VRM BMW M2 Cup rijdt tijdens het DTM event op TT Circuit Assen net als tijdens Jack's Racing Day twee races gezamenlijk met de Supercar Challenge, elk met een eigen rollende start.

Programma
Op vrijdag 17 september start de 20 minuten durende kwalificatie voor de BMW M2's om 17.00 uur. De eerste race over 60 minuten begint zaterdag de 18e om 17.50 uur. De tweede race over een uur staat gepland voor zondag 19 september om 17.00 uur.

Caresani2

Kan Caresani zijn dominantie in de tweede helft van het seizoen voortzetten? Kunnen Rappange en Warmerdam, of wellicht één van de andere equipes de druk op de jonge Aerdenhouter opvoeren? Zondag 19 september weten we meer!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet