Supercar Challenge

Supercar Challenge: Op TT Circuit Assen “geht es los”

start

Na de Jack's Racing Day vervolgt de Supercar Challenge hun strijd alweer op TT Circuit Assen in het kader van de DTM wedstrijden. Gegarandeerde strijd in de verschillende divisies van het in totaal 45 wagens tellende veld, aankomend weekend van 17 tot en met 19 september.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


herber-2Spannende strijd verwacht in de GT divisie

In de GT divisie heeft Bob Herber inmiddels een flinke voorsprong opgebouwd op zijn achtervolgers. Maar het wordt op TT Circuit Assen bijzonder spannend voor de Lamborghini Super Trofeo-rijder.


catsburg


Flinke tegenstand wordt verwacht van toprijder Nicky Catsburg, die net als in de vorige races tijdens Jack's Racing Day aan de start komt met de door Koopman Racing ingeschreven BMW M6 GT3.


bart-arendsen

De snelle ervaren coureur vormt een duo met Bart Arendsen, die de laatste GT-race op Assen heel veel indruk maakte.


porsche ertan


Tijdens het komende DTM-weekend maakt een heel interessante rijder zijn rentree in de Supercar Challenge. Erol Ertan van Carworld Classics keert na een flink aantal jaren terug met een fraaie Porsche 911 991 GT3 in de GT divisie.


hyundai-pitstop  
Imposant veld in Supersport 1 divisie

In de Supersport 1 blijft het aantal spectaculaire wagens maar stijgen. 14 Bolides gaan uitmaken wie naar de podiumplaatsen gaan rijden. Equipe Dennis de Borst/Stan van Oord met hun FEBO Racing Hyundai i30N deden goede zaken tijdens de twee races van vorige maand op Assen en breidden hun voorsprong in het rijdersklassement verder uit op de broers Robert en Benjamin van den Berg met hun snelle BMW E90 M3.

  vandenberg-broers


Ook Equipe Verschuur komt weer aan de start met de imposante McLaren 570S GT4. Charles Zwolsman mocht op het verregende Spa-Francorchamps in de eerste vrije training even laten zien dat hij het racen nog lang niet verleerd is. Op Assen krijgt de oud Toyota Atlantic kampioen en Champcar deelnemer de kans om een heel weekend te rijden, mits het weer niet opnieuw een spelbreker wordt, maar daar gaan we maar niet van uit. Ook Duitse belangstelling voor deze competitieve divisie. Pricon Racing coureurs Marco Petry en Jan von Kiedrowski brengen een BMW E90 M op de baan.
 
niemann-cupra


Teameigenaar Eric Jan Niemann van Niemann Autosport brengt in de Supersport 1 divisie twee auto's aan de start. De Cupra TCR wordt bestuurd door vader en zoon Marcel en Fabian Schoonhoven. Eerder dit seizoen reed het duo met een Mini Cooper op CM.com Circuit Zandvoort, maar zij maken nu de overstap naar de veel krachtigere Cupra. De Audi RS3 GTR van Niemann Autosport komt aan de start met de uit het ACNN gekomen duo Johannes Wibier en Henk Sijtsma.
 
greenhalgh-3


Vader en zonen zorgen voor strijd in de Supersport 2 divisie
Robin en Jerome Greenhalgh staan soeverein aan kop in de Supersport 2 divisie. Hun door Johan Kraan Motorsport ingeschreven Radical SR1 is op weg naar de titel in de divisie. Vader en zoon Bernard en Lars Blaak hebben met hun Zilhouette de overstap vanuit de Sport divisie gemaakt naar een divisie hoger.
 
belgen

Strijd gegarandeerd in de Sport divisie

In de Sport divisie is de competitie al het gehele seizoen bijzonder spannend. Onze zuiderburen Bart van den Broeck en Chris Voet voeren de druk met hun Traxx Racing Peugeot RCZ Cup verder op richting koplopers Jack Hoekstra en Pieter de Jong in hun Zilhouette Sport, maar moeten ook nog Zilhouette rijder Mark Wieringa met een gelijk aantal punten naast zich dulden.
Strijd gegarandeerd in deze divisie.

TIJDSCHEMA


Op vrijdag 17 september rijdt de klasse twee vrije trainingen van 30 minuten. De eerste in de vroege ochtend rond half negen, gevolgd door de tweede om 13:40 uur. Aan het einde van de dag volgen de gescheiden kwalificaties van beide 20 minuten. Deze twee tijdsessies bepalen de startopstelling voor de beide races op zaterdag en zondag en begint om 17:45 uur.
Op zaterdag start de eerste race van 60 minuten in de namiddag rond 17:50 uur, terwijl op zondag de tweede race van 60 minuten rond 17:00 uur van start gaat.
 
herber-3

Stand GT

1. Bob Herber (Lamborghini Super Trofeo) BODA Racing 172
2. Max Tubben (Zilhouette Z4 GT) Zilhouette Racing 143
3. Daan Meijer (BMW Z4 GT3) BODA Racing 134
4. Peter Posavac (BMW Z4 GT3) Koopman Racing 59
5. Hein Koopman (BMW Z4 GT3) Koopman Racing 44

Stand Supersport 1
1. Dennis de Borst / Stan van Oord (Hyundai i30N TCR) FEBO Racing team 160
3. Benjamin van den Berg / Robert van den Berg (BMW E90 M3) HBR Motorsport 109
5. Ruud Olij (BMW E92 M3) Stichting Euro Autosport 95
6. Remco de Beus (BMW E46 M3) MWR Racing 82
7. Bart Arendsen (BMW 1 Serie GTR) Koopman Racing 73
8. Marcel van de Maat (BMW E46 GTR) BS Racing Team 46
9. Ted van Vliet (BMW E92 V8) JR Motorsport 45
10. Tony Verhulst (Honda Civic TCR) Verhulst Invest Motorsport 28
 
greenhalgh


Stand Supersport 2
1. Jerome Greenhalgh / Robin Greenhalgh (Radical SR1) Johan Kraan Motorsport 140
3. Henk van Norel (Porsche Cayman S) Snel Automotive 47
4. Cees Lubbers (BMW E36 M3 Coupé) Team Furori 41
5. Ricardo van der Ende (BMW E36 M3 Coupé) Team Furori 41

  hoekstra-de-jong

Stand Sport

1. Jack Hoekstra / Pieter de Jong (Zilhouette Sport) Zilhouette Racing 121
3. Bart van den Broeck / Chris Voet (Peugeot RCZ Cup) Traxx Racing Team 115
3. Mark Wieringa (Zilhouette Sport) Zilhouette Racing 115
6. Jan Berry Drenth (Zilhouette Sport) Zilhouette Racing 90
7. Mark Jobst (Zilhouette Sport) Zilhouette Racing 64
8. Bernard Blaak / Lars Blaak (Zilhouette Sport) Zilhouette Racing 63
10. Marcel van der Lyke (Zilhouette Sport) Zilhouette Racing 60

  coureur-raampje
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet