Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Jaap van Lagen definitief weg bij Red Devil

Aan de vooravond van de World Series Formule Renault 3.5-races die komend weekend op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) worden gereden, heeft Jaap van Lagen zijn contract bij het Red Devil Team Comtec per onmiddellijke ingang ontbonden. Een vertrouwensbreuk tussen hem en het team is de voornaamste reden voor Van Lagens besluit.

Tekst: PR/Marc Kok

Een flinke streep door de rekening van de Nederlander die zich het seizoen heel anders had voorgesteld. Huidig Formule 3 Euroseries-rijder Michael Herck zal de plaats van Van Lagen innemen. "Ik ben zwaar teleurgesteld, maar tevens erg opgelucht dat ik deze moeilijke beslissing heb genomen'', aldus Van Lagen. "Ik zag dit als de kans van mijn leven, maar het is helaas compleet anders gelopen dan ik me had voorgesteld.''

van_lagen_monza
Jaap van Lagen onlangs op Monza.

Nachtmerrie
Wat begon als een sprookje eindigde uiteindelijk in een nachtmerrie. Nadat de regerend Eurocup Mégane Trophy-kampioen op de International Motorshow in Birmingham (Engeland) zijn handtekening had gezet onder het contract dat hem bond aan het Britse topteam, leek Van Lagen aan een mooi seizoen in de World Series Formule Renault 3.5 te gaan beginnen.
 
Hernieuwde kennismaking
Van Lagen maakte hiermee hernieuwd kennis met het team, waar hij in 2006 reeds enkele malen vooruit kwam. Toen verving hij de Brit Edwin Jowsey die ondermaats presteerde. Zonder maar een meter te hebben gereden, kwalificeerde Van Lagen zich als derde voorafgaand aan de World Series Formule Renault 3.5-race in Monaco. Ook noteerde Van Lagen in zijn tweede optreden voor Comtec Racing een vijfde plaats in de openingsrace in Spa-Francorchamps. Van Lagen kon het hele seizoen bij de huidige kampioensteam rijden, maar hij koos toen verstandig eerst zijn klus in de Eurocup Mégane Trophy af te maken. Het kampioenschap dat hij in Barcelona definitief verzilverde met het behalen van de felbegeerde titel. De rijder van Equipe Verschuur wist in totaal vier overwinningen, zes polepositions en zes podiums bij elkaar te rijden.

Opvolger kampioen
Van Lagen werd als opvolger voor Alex Danielsson aangetrokken. De Zweedse rijder verliet het team nadat hij vorig jaar de titel in de World Series Formule Renault 3.5 had gewonnen. Kort nadat Van Lagen het contract had getekend bleek niet alleen Danielsson, maar ook belangrijke sleutelfiguren waaronder de hoofd-engineer, data engineer, twee eerste monteurs en een hulpmonteur te zijn vertrokken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet