Formule 1

Formule 1: Opvallende flappen op Honda-bolide

In een zoektocht naar meer snelheid heeft Honda Racing een nieuwe constructie op de neus van de Formule 1-bolide bedacht. De opvallende flappen hebben inmiddels de bijnaam ‘Dombo oren’ meegekregen. Dombo, een olifantje met heel grote oren, is een bekende cartooncreatie van Walt Disney.

Tekst: Marc Kok

Honda Racing F1 valt dit seizoen louter op door de opvallende beschildering van de wagen én de traagheid van de bolide. Coureurs Rubens Barrichello en Jenson Button racen in de schaduw van het veld.

honda-flaporen
Christian Klien in de Honda F1 met flappen.
Foto: autosport.com

Instabiliteit
Een van de problemen van de ‘Environmental Car’ is dat er instabiliteit is tijdens het remmen. De technici vermoeden dat het euvel kan worden verholpen door een aanpassing aan de voorvleugel. Hedenmorgen probeerde Honda tijdens de testvierdaagse op het circuit van Barcelona de wagen te verbeteren door twee opvallende flappen op de neus van de Formule 1.
 
Test-coureur Christian Klien was vandaag de bestuurder van de ‘Dombo-car’. Hoewel hij 80 rondjes reed over het Spaanse asfalt, was hij van de zeven in actie komende F1-rijders de langzaamste. David Coulthard was de meest rappe in Barcelona.

dombo_olifantje
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet