Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Comeback 24 Uurswinnaars dit weekend op de Nordschleife

A.s. weekend vindt op de Nürburgring Nordschleife de zevende NLS-seizoenswedstrijd plaats. De Rowe 6H ADAC Ruhr Pokal staat op het programma. Voor de wedstrijd staan maar liefst 143 deelnemers ingeschreven.

2021 Start

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

Comeback 24 Uurswinnaars dit weekend op de Nordschleife
De winnaars van 24U Nürburgring keren dit weekend met de Manthey 911 Porsche 911 GT3 R terug op de Nordschleife. Oorspronkelijk stonden de Deen Michael Christensen, Kevin Estre(F) en Lars Kern (D) op de inschrijvingslijst. Helaas trok Kern zich vandaag vanwege een rugblessure voor het event terug. Phoenix Racing pakt uit met de combinatie Frank Stippler, Vincent Kolb en Kelvin van der Linde die momenteel als eerste in de tussenstand van het DTM kampioenschap staat genoteerd. Bij BMW probeert men a.s zaterdag de M4 opnieuw zijn Nordschleife-debuut te geven. Eerder dit jaar trok men zich na een trainingscrash terug. BMW Motorsport heeft Philipp Eng en Agusto Farfus ingeschreven.

Sabine Schmitz Kurve
Waarschijnlijk zal de officiële inwijding van de "Sabine Schmitzkurve" wel het hoogtepunt van dit weekend zijn. Voor het team van Klaus Abbelen en Frikadelli Racing zal dit een bijzonder moment zijn. "De Koningin van de Nordschleife" zal in de harten van alle autosportliefhebbers ter wereld altijd in herinnering blijven. Na 2/3e van het seizoen komt ook de strijd in het algemeen klassement tot een hoogtepunt. De strijd wordt vooral in de Cup 3 en V4 klasse uitgevochten. In totaal tellen deze twee klasses 20 en 12 starters. Ook in de SP9 en VT12 klasse zijn er veel inschrijvingen.

Spannende titelstrijd
Daniel Blickle, Tim Scheerbarth en Max Kronberg (WS Motorsport Porsche Cayman 718 GT4) stonden na hun derde seizoenszege als eerste in de tussenstand van het kampioenschap genoteerd. Maar de regerende titelhouders Danny Brink/Philipp Leisen/Christopher Rink (Adrenalin Motorsport Team Alzner Automotive) draaiden al snel de rollen om. Het verschil tussen beide teams bedraagt 0,36 punten. In de productieklasse behaalden Christopher Rink/Daniel Zils en Philipp Stahlschmidt vier klasse overwinningen. En staan als 13e in het de tussenstand genoteerd. Zij kunnen zich echter geen nul resultaten meer veroorloven.

2021 Phoenix

Denen sterk in de Junioren Trophy
Het Juniorklassement wordt aangevoerd door de KRS Danes Porsche Cayman van de combinatie Lucas Daugaard en Kay Schuberth. In vijf wedstrijden behaalden zij vijf overwinningen en staan met 44,67 punten als eerste in de tussenstand genoteerd. Marcel Marchewiecz (43,29 pnt) bezet met de Schnitzelalm AMG Mercedes GT4 de tweede plek. Voor de bezoekers zijn de tribunes T3 en T4 geopend. (Aan de voorwaarden getest, genezen ingeënt moet voldaan worden)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet