Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Nederlandse 'Belg' kijkt uit naar 'thuiswedstrijd' in Duitsland

Xavier Maassen zag het eerste levenslicht in Nederlands Limburg, woont in België, maar ziet de tweede ronde van de World Series Formule Renault 3.5 van komend weekend op de Duitse Nürburgring als zijn thuiswedstrijd. Zou Xavier soms geboren zijn op het drielandenpunt? Waardoor hij in zijn raceauto gas geeft met een Nederlandse voet, remt met een Belgisch exemplaar en schakelt met een Duitse hand?

480_maassen

Xavier Maassen is voor wij kunnen nagaan ook de enige coureur die stelt ooit Belgisch kampioen in de Formule Ford te zijn geworden. Volgens onze gegevens heeft de opstapklasse voor Formule-wagens een historie met zowel een Nederlands als Benelux-kampioenschap. Maar ook een Belgische titelstrijd?

Thuiswedstrijd
Hoe dan ook, Xavier Maassen ziet de World Series by Renault-races van komend weekend op de Nürburgring als een thuiswedstrijd. Eind april hebben een dertigtal WS by R-coureurs uitgebreid getest op Magny Cours. Hoewel Maassen daar in vier sessies respectievelijk op de 28ste, 23ste, 21ste en 28ste plaats eindigde, zegt de coureur van het Prema Power Team met veel vertrouwen uit te kijken naar de races in de Duitse Eifel.

Leerjaar
Xavier Maassen heeft al ervaring op de Nürburgring. Vorig jaar reed hij twee races in de Eurocup Formule Renault 2.0. Vanuit het middenveld vocht hij zich toen in beide manches een weg naar voren. Dit seizoen staat voor Maassen in het teken van een leerjaar in de World Series Formule Renault 3.5.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet