NASCAR

NASCAR: Kurt Busch naar 23 XI Racing voor 2022

Zowel Kurt als Kyle Busch verdedigen in 2022 de Toyota-kleuren in de NASCAR MEN's Cup. Nadat Trackhouse het Cup-team van Chip Ganassi voor volgend seizoen had overgenomen werd het snel duidelijk dat er voor Kurt Busch geen plek meer was. Voor 2022 heeft de populaire veteraan nu onderdak gevonden bij het dit jaar geformeerde 23 XI Racing, eigendom van Denny Hamlin en Michael Jordan. Kyle Busch vertegenwoordigt al jaren de Toyota-kleuren bij het team van Joe Gibbs waarvoor Denny Hamlin eveneens uitkomt.

kurt busch 23XI
Kurt Busch verhuist naar 23 XI Racing, eigendom van Michael Jordan en Denny Hamlin. Voor 2022 zijn de startnummers naar voren verschoven zodat op deze wijze nog meer ruimte voor sponsoren beschikbaar is.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: PR

Kurt Busch naar 23 XI Racing voor 2022
In een glossy video werd vrijdag de komst van Kurt bij het team aangekondigd. De intro begint met: "En jullie dachten dat ik wegging" waarop het team antwoordde "We hebben onze man" 23XI Racing werd eerder dit jaar aanvankelijk rondom Bubba Wallace geformeerd. Wel maakte het team al gedurende het seizoen duidelijk dat voor de toekomst aan uitbreiding gedacht werd. Met steun van Monster Energy verhuist Kurt Busch nu dus naar 23 XI Racing.

Startnr. 45
Busch komt met startnummer aan de start. Dit startnummer refereert aan het feit dat Michael Jordan bij zijn comeback in de NBA ook het No. 45 op zijn shirt droeg. Wallace rijdt met startnr. 23 dat eveneens met de carrière van Michael Jordan geassocieerd kan worden. Startnr. 45 werd eveneens door de familie Petty langdurig gebruikt. Zowel Kyle Petty als zijn in 2000 verongelukte zoon Adam (toen 19) reden met dit startnr.

In een verklaring zei Kyle Petty het volgende: " Startnummer 45 heeft voor mij en de familie Petty een speciale betekenis. Wij kijken eruit om dit nummer weer terug te zien op de circuits, strijdend voor overwinningen en kampioenschappen. Hoewel het startnr. Veel herinneringen aan Adam zal bevatten weten wij dat Kurt en de gehele organisatie dit goed zullen vertegenwoordigen."

Denny Hamlin: "Toen wij dit team begonnen was onze visie om naar meerdere auto's te groeien. Om al in het tweede jaar te kunnen uitbreiden betekent een enorme stap voor ons. Kurt brengt een schat aan ervaring en kampioenschapsmentaliteit naar het team en helpt ons op weg om nog sterker en competitiever te worden.

"Ik kan niet beginnen mijn dankbaarheid te uiten voor deze kans", zei Busch. "Racen om te winnen is waar ik voor leef. Samen met Michael Jordan, Denny Hamlin en Toyota een nieuw team helpen ontwikkelen, is precies waar ik deel van uit wil maken. Winnen is belangrijk voor 23XI, het is belangrijk voor Monster Energy en het is belangrijk voor mij. Dit is ons doel.""
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet