Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Pérez verlengt contract bij Red Bull, Alonso blijft bij Alpine

SI202108270078 news

De F1-stoelendans van 2021-2022 gaat vooralsnog niet de boeken in als een wilde tango rondom een snel slinkend aantal zitjes. Na het weinig verrassende nieuws van Alpine van gisteren dat Fernando Alonso nog een jaar aanblijft, maakte Red Bull vandaag op Spa bekend dat ook Sergio Pérez in 2022 niet van stek verandert.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Red Bull Racing, Alpine F1 Team

Pérez tekende begin dit seizoen voor één jaar voor Red Bull en kreeg deze zomer de kans om voor nog een seizoen bij te tekenen. Zowel de Mexicaan als het team uit Milton Keynes ziet genoeg potentieel voor meer succes in 2022. Met nieuwe spelregels voor het komende seizoen was het voor Red Bull bovendien belangrijk om daarnaast zo veel mogelijk hetzelfde te houden.
  arton15972-1-767x511

Diezelfde overweging lag ook ten grondslag aan de contractverlenging van Fernando Alonso door Alpine. Volgens de Spanjaard was zijn aanblijven volkomen logisch en zijn team was het daar volledig mee eens. Alonso en Alpine kijken vooral uit naar de gelijkere kansen die de nieuwe regelgeving gaat bieden.

Nu Pérez bij Red Bull blijft, is vrijwel zeker dat de stoelendans ook niet dankzij AlphaTauri een ruigere aanblik krijgt. Het Italiaanse team gaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door met Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. De bekendmaking daarvan zal ergens volgende maand volgen.
  SI202108260493 news

Het enige vuurwerk is nu nog te verwachten van Mercedes – met 'restschade' bij Williams, Alfa Romeo en Haas. Mercedes stelde op Spa opnieuw de beslissing over Valtteri Bottas en George Russell uit, waarbij Russell liet weten dat er ook volgende week op Zandvoort geen knopen worden doorgehakt.

Als Bottas bij Mercedes blijft, zou vrijwel het hele veld van 2022 weleens identiek kunnen blijven. Alleen de nu wel zéér ervaren veteraan Kimi Räikkönen zou heel misschien zijn plek kunnen verliezen aan Mick Schumacher. Voor Schumacher kan dan mogelijk Callum Ilott inspringen bij Haas. Kiest Mercedes voor Russell, dan verschuiven er in diens kielzog meer poppetjes van plaats: Alfa Romeo heeft in dat geval Bottas op het oog als vervanger van diens landgenoot Räikkönen, terwijl een hele reeks coureurs staat te trappelen om bij Williams Russells plaats naast Nicholas Latifi in te nemen, van Nico Hülkenberg tot Nyck de Vries.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet