V8 Supercars

V8 Supercars: COVID-19 dwarsboomde Jaguar plannen Walkinshaw Andretti

COVID-19 heeft begin vorig jaar de plannen van Walkinshaw Andretti United waarschijnlijk getorpedeerd om een Jaguar F-Type Supercar Gen 3. in de Australische Supercars in te zetten. Het Australische automagazine gaat in haar laatste uitgave hier dieper op in.

JaguarF-Type-Supercar-sml

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Auto Action

COVID-19 dwarsboomde Jaguar plannen Walkinshaw Andretti
Het Australische "Auto Action" wist vandaag te melden dat het team van Walkinshaw Andretti United begin vorig jaar het global Jaguar Landrover management met een voorstel benaderde om de Jaguar F-Type in het Supercarkampioenschap in te zetten. Vanwege de onzekere Corona-tijden kwam het licht nooit op groen omdat het global Management van de JLR-groep op onzekere tijden vrij voorzichtig reageerde.

Tijdens een persconferentie tijdens de Bathurst 1000 vorig jaar onthulde WAU-teambaas Ryan Walkinshaw dat hij verregaande onderhandelingen met een "nieuw merk" had gevoerd maar dat COVID-19 deze enorm bemoeilijkt had. Toen verklaarde Ryan dat er nog onderhandelingen met andere merken liepen die "oprechte intresse" hadden.

De redactie van Auto Action benaderde JLR Australia vandaag en kreeg het volgende antwoord: "Wij ontvangen veel voorstellen omtrent autosportdeelnames maar de discussies die we tussen partijen hebben worden op "vertrouwelijke basis" gedaan. In 2025 gaat de JLR-groep volledig elektrisch dus dit fraaie voorstel gaat dankzij COVID0-19 zo goed als zeker de vuilnisbak in. Met Mitch Evans sloot Jaguar het WK FE dit jaar als vierde af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet