GT

GT: ADAC GT Masters finale verplaatst naar Nürburgring. NLS 12 Hours of Nürburgring in 2022

De ADAC GT Masters finale vindt dit jaar gedurende het weekend van 5-7 november op de Nürburgring plaats. De NLS(VLN) kondigt voor 2022 12 Hours of Nürburgring aan. Vanwege de overstromingen in de Eifel kon het geplande ADAC GT Masters-weekend begin deze maand niet plaatsvinden. Dit is nu verplaatst naar begin november. De VLN/NLS double header die dit jaar voor de tweede maal plaatsvond wordt omgedoopt tot "12 Hours of Nürburgring" Dit event vindt volgend jaar gedurende het weekend van 10/11 september plaats.

ADAC GT Masters NB

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC/VLN

ADAC GT Masters finale verplaatst naar Nürburgring. NLS 12 Hours of Nürburgring in 2022
Vanwege de overstromingen in de Eifel vindt de ADAC GT Masters finale nu gedurende het weekend van 5-7 november op het korte circuit van de Nürburgring plaats. Het betekent ook de finale van de ADAC Formule 4, ADAC GT4 en TCR Germany.

Lars Soutchka van de ADAC: " Het verheugt ons dat we deze datum op de Nürburgring kunnen inhalen. Vanwege de overstromingen konden de wedstrijden begin augustus niet doorgaan. Voor ons was het belangrijk om de wedstrijden daar in te halen omdat grote Events zoals het Duitse GT kampioenschap voor de regio daar een enorme economische betekenis hebben. Daarom willen wij de Hockenheimring GmbH en de RTL Mediagroep ook voor hun ondersteuning bedanken. De titelstrijd in de ADAC GT Masters is na zes wedstrijden enorm spannend en daarom kunnen wij ons nu op een hete herfst en een spannende Titel Showdown in de Eifel verheugen."

De nog resterende wedstrijden zijn:
10.09. – 12.09.2021 DEKRA Lausitzring
01.10. – 03.10.2021 Sachsenring
22.10. – 24.10.2021 Hockenheimring Baden-Württemberg
05.11. – 07.11.2021 Nürburgring

2021 12 hRS

NLS Seizoenshoogtepunt 2022 "12 Hours of Nürburgring
Na twee geslaagde doubleheaders komt er, in iets gewijzigde vorm, een vervolg aan het concept. Er zijn twee wedstrijdgedeeltes van elk zes uur. Het eerste gedeelte vindt op zaterdag tot aan zonsondergang plaats. Na het eerste gedeelte geldt er een Parc Fermé reglement waarbij niet meer aan de auto's gesleuteld mag worden. Pas de volgende ochtend wordt de wedstrijd voortgezet. Dit geeft de teams de mogelijkheid om sponsoren en gasten uit te nodigen zonder dat er tijdsdruk voor de voorbereidingen is.

Christian Stephani(Bedrijfsleider VLN VV Gmbh Co KG: "Vanwege de Corona-situatie ontstond vorig jaar de "Double Header"- situatie. Daarom dachten wij "Waarom eigenlijk geen 12 uurs wedstrijd?" Van de onderbreking willen wij gebruik maken om gezellig met de Teams, Sponsoren en gasten samen te zijn. Bovendien is er de mogelijkheid om nabij de Nürburgring te kamperen. Een bijzonder sfeervol hoogtepunt is een belangrijke meerwaarde voor zowel toeschouwers als deelnemers. Samen scoremodus die in 2022 ingevoerd gaat worden krijgen de ROWE 6h ADAC Ruhr Pokal Rennen en de 12 Hours of Nürburgring nog meer betekenis." In totaal staan er voor 2022 acht wedstrijden gepland waarvan 6 vieruurs wedstrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet