Retro diversen

Retro: Marlboro Masters hield Zandvoort op het internationale autosportplatform

2021 Hulk 2007 Zolder
De pitlane in Zolder. Het was wel even wennen in 2007. Maar een schitterend evenement.

De Masters verhuisden vanwege geluidsbeperkingen twee jaar richting Zolder
Al na één jaar volgde bandenleverancier Kumho de Masters als partner op. Zandvoort Masters@Zolder was de benaming van de noodgedwongen excursie richting België. Voor polesitter Romain Grosjean (ASM Dallara F305 Mercedes) was de wedstrijd eigenlijk al afgelopen nog voordat hij begonnen was. De Zwitserse Fransman liet bij de start de motor afslaan en speelde geen rol van betekenis meer. Hij eindigde als veertiende.

2021 Hulk 2007 Nico Hülkenberg, de uitstekend Nederlands sprekende Duitser, wint de Masters op Circuit Zolder.

Bij de start versloeg Nico Hülkenberg de Fransman Franck Mailleux (Manor Motorsport Dallara F305 Mercedes) en nam de leiding die hij niet meer afstond. Voor het team van ASM betekende het de vierde Masters-overwinning. De Fransman Yann Clairay eindigde als tweede (Signature Plus Dallara F305 Mercedes Benz ) gevolgd door de Nieuw Zeelander Brendon Hartley (ASL Team Mücke Motorsport Dallara F305 Mercedes Benz). Clairay vervolgde zijn carrière richting sportscars. Hield er in 2011 mee op totdat hij begin dit jaar tijdens de 24U van Daytona weer opdook. Clairay is ook voor Alpine nu in de rallysport actief. Yelmer Buurman was bij de eerste buitenlandse editie van de Masters de beste Nederlander.

2021 JB 2007 1 De betreurde Jules Bianchi zegevierde in 2008 voor het team van ART Grand Prix.

De tweede Belgische editie kreeg de naam RTL GP Masters of F3 en de Fransman Jules Bianchi was met het team van ART Grand Prix eigenlijk de grote favoriet. De start vond op een halfdroge/natte baan plaats. Renger van der Zande was bij de start direct bij een incident betrokken waarbij de auto van Nico Hülkenberg (ASM Dallara F308 Mercedes Benz) geraakt werd. Die liep echter geen schade op terwijl voor Van der Zande de wedstrijd al over was nog voordat hij begonnen was. Bianchi en Hülkenberg profiteerden evenals hun Britse teamgenoot Jon Lancaster. Teameigenaar Frédéric Vasseur had zijn team inmiddels tot ART Grand Prix omgedoopt. Ditmaal zelfs een drievoudige overwinning voor de huidige Alfa Romeo F1-sportdirecteur.

2021 Zolder 2008 Winner
Veel te vroeg van ons heengegaan. Jules Bianchi.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet