TCR Series

Div: FIA schrapt internationale evenementen Macau, WTCR-finale nu in Sotsji

210819 Macau
Ook dit jaar geen FIA GT World Cup in Macau

De Macau Grand Prix is een van de mooiste autosportevenementen ter wereld, maar het zal opnieuw voor een andere keer zijn: voor het tweede jaar op rij heeft de FIA besloten de internationale evenementen FIA GT World Cup, FIA WTCR en FIA Formula 3 World Cup in het kader van de Macau Grand Prix te schrappen. De reden mag duidelijk zijn: de aanhoudende reisrestricties voor Azië als gevolg van de coronapandemie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Audi

Enkele weken geleden was het standpunt van de FIA World Motorsport Council al heel duidelijk: "We gaan alleen naar Macau als de quarantaineregels voor inkomende bezoekers zijn opgeheven". De reactie van de Macanese autoriteiten is echter even duidelijk: voor de afzienbare toekomst geldt onverkort dat iedereen die in Macau aankomt, direct na aankomst eerst 21 dagen in quarantaine moet.

De 68e editie van de Macau Grand Prix vindt in november weliswaar plaats, maar de internationale deelname zal net als vorig jaar tot een minimum beperkt blijven. Vorig jaar was de Brit Rob Huff vrijwel de enige die van buiten Azië kwam en de verplichte quarantaine op de koop toe nam om zijn succesreeks in Macau te kunnen voortzetten.

De FIA GT World Cup en de FIA Formula 3 World Cup worden wederom zonder alternatief geschrapt. Voor de FIA WTCR – World Touring Car Cup geldt dat het hele Aziatische deel met de aanvankelijk geplande optredens in China, Zuid-Korea en Macau van de kalender verdwijnt. In plaats daarvan wordt het WTCR-seizoen na de races van dit weekeinde in Hongarije voortgezet met twee wedstrijden op het circuit van Most in Tsjechië op 9 en 10 oktober, twee races op het circuit van Pau-Arnos in het zuidwesten van Frankrijk op 16 en 17 oktober, het verplaatste weekeinde op Adria Raceway in Italië dat nu op 6 en 7 november plaatsvindt en de seizoensfinale op het Sochi Autodrom in Rusland op 27 en 28 november.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet