CIKFIA

Internationaal: Preview CIK-FIA Europees Kampioenschap Italië, Ugento

In de 'hak van Italië' wordt op het circuit Pista Salentina te Ugento de 1e ronde voor het Europees Kampioenschap KF1 (125cc automaat), KZ1 (125cc geschakeld) en KZ2 (125cc geschakeld) verreden van 3 t/m 6 mei. Naast de Italianen is Nederland erg ruim vertegenwoordigd in de KZ2 klasse. Ook de KZ1 klasse, die een wat kleiner deelnemers veld kent, heeft enkele ervaren Nederlandse rijders. De KF1 klasse bevat geen ingeschreven Nederlanders.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: Michael Melis

maikel_van_grunsven

Deze wedstrijd zal niet alleen de boeken in gaan als zijnde de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 2007, maar voornamelijk als wedstrijd waarin het nieuwe type motor (KF1) als eerste haar intrede maakt in het Europees Kampioenschap. Een nieuw tijdperk, wat meer betrouwbaarheid moet opleveren en de kosten moet drukken.

In het totaal staan 160 rijders aan de start, waarin 53 rijders staan ingeschreven in de KF1 klasse. 30 rijders staan ingeschreven in de KZ1 en ten slotte 77 rijders in de KZ2 klasse. De KF1 (125cc automaat) klasse bestaat uit de Europese top, waarmee het lastiger dan ooit is om resultaten te kunnen voorspelen vanwege het intrede van de nieuwe motoren. Alle ogen zullen gericht zijn op regerend Wereld Kampioen Davide Foré, die na 15 jaar trouwe dienst aan Tony Kart de overstapt maakte naar Maranello.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet