Formula E

Formule E: Mercedes trekt eind 2022 stekker uit Formule E-programma

210818 Mercedes FE
Afgelopen zondag vierde het Mercedes-EQ-team het winnen van de rijders- en de teamtitel

Wat zich de afgelopen dagen al aftekende, werd vanmorgen officieel bevestigd: Mercedes-Benz, dat zondag met Nyck de Vries de eerste rijderstitel in het ABB FIA WK Formule E behaalde en tevens de merkentitel won, beëindigt aan het slot van het seizoen 2022 de fabrieksdeelname aan de Formule E. Daarmee volgt het merk met een jaar vertraging het voorbeeld van Audi en BMW, die beide na het nu afgesloten seizoen een punt achter de Formule E-activiteiten zetten. Mercedes zet wel de deelnae aan de Formule 1 voort, waar er duidelijk meer mogelijkheden voor eigen technische ontwikkelingen, ook op het gebied van elektrische aandrijving, zijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"De Formule E was een bewijs voor onze kwaliteiten op het gebied van elektrische aandrijving in de autosport en een goede manier om ons merk Mercedes EQ bekend te maken", verklaarde Markus Schäfer, als lid van de raad van bestuur van Daimler verantwoordelijk voor onderzoek binnen het concern. Mercedes-sportdirecteur Toto Wolff zei: "We kunnen trots zijn op onze successen in de Formule E, in het bijzonder de dubbele WK-titelwinst, die een historische mijlpaal in de autosportgeschiedenis van Mercedes-Benz betekent."

In de uitgegeven persverklaring wordt tevens gemeld, dat de teamleiding mogelijkheden onderzoekt om de deelname van het team in de volgende homolgatieperiode van de Formule E (Gen3) voort te zetten. Daartoe behoort ook een eventuele verkoop van het team aan een nieuwe eigenaar. In dat verband wordt ondermeer de naam van Aston Martin genoemd, waarin Toto Wolff ook een aandeel heeft.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet