IndyCar

Indycar: Indycar groeit harder dan verwacht. Dit weekend 28 auto’s op de IMS!

2021 Zak Brown
Opvallend genoeg hamerde Zak Brown tijdens de persconferentie in Nashville meerdere keren op duurzaamheid.

McLaren
Saillant detail tijdens de McLaren-persconferentie in Nashville was het feit dat CEO Zak Brown verschillende malen over duurzaamheid in de sport sprak. Een duidelijke hint richting de toekomstige motorenpakketten want ook die zullen in Indycar gaan veranderen. Zowel Felix Rosenqvist als Pato O'Ward komen in 2022 weer voor het team van McLaren SP uit. Het doel van Brown is om 2023 een derde auto in te zetten.

Nashville
De Indycar-wedstrijd afgelopen weekend in Nashville had de hoogste TV ratings sinds 23 jaar. Daarbij is niet geheel duidelijk of men op de toenmalige Champcar of IRL doelt. Sinds de fusie in 2008 behaalde men de hoogste ratings sinds 2009 en 2016. Scott Dixon oefende na afloop van de wedstrijd wel wat kritiek uit.


2020 Dixon
Zesvoudig kampioen Scott Dixon uitte best wel wat kritiek op zijn collega's na de wedstrijd in Nashville afgelopen weekend.

De Nieuw Zeelander: "Er moeten echt wel wat veranderingen aan de baan komen. Maar er moeten door de Indycar-organisatie ook wat strengere straffen uitgedeeld gaan worden want vooral de ervaren rijders maakten behoorlijk wat fouten hier." Op banden die meer dan 47 ronden oud waren reed Dixon een uitgekookte wedstrijd. En in de slotfase had de Nieuw Zeelander voldoende aan een splash/dash-stop om tweede te worden.

2021 Pat O Ward
Veel toeschouwers en spektakel in Nashville.

Vrijwel iedereen verwachtte dat de smalle baan in Nashville problemen op zou leveren. Opvallend genoeg waren de Penske-rijders onder elkaar wel bij de meeste incidenten betrokken, Power/Pagenaud, Power/McLaughlin etc. Will Power schijnt de crews van zijn teamgenoten nogal wat kratjes bier verschuldigd te zijn.

Overigens lijken de dagen van Simon Pagenaud bij Team Penske duidelijk geteld. De Fransman wil noch bevestigen noch ontkennen maar volgens diverse bronnen zou hij voor het team van Mayer Shank Racing voor 2022 getekend hebben. Voor de Indy 500 beschikt men bij Mayer Shank dan over een "Dreamteam"

Anderzijds speelt ook het GM-sportscar contract van de Fransman een belangrijke rol in de onderhandelingen of hij wel/niet bij Team Penske in Indycar aanblijft. Om zijn onderhandelingspositie niet te schaden wil Pagenaud zelf geen enkel commentaar geven.

2021 Rinus Fans
Voor VeeKay blijven de mooie herinneringen.

VeeKay
Rinus reed in het begin een schitterende inhaalwedstrijd maar door diverse problemen moest de Nederlander uiteindelijk definitief opgeven. De altijd positief ingestelde VeeKay schreef op de social media "dat alleen de mooie herinneringen blijven".Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet