V8 Supercars

V8 Supercars: Red Bull verlengt contract Triple Eight met twee jaar. Europese rijder naast SVG in 2022?

Het team van Triple Eight kondigde gisteren aan dat het contract met hoofdsponsor Red Bull tot eind 2023 verlengd wordt. In 2013 volgde Red Bull Vodafone als hoofdsponsor van het team op. Tevens zet Triple Eight onder vlag van Supercheap Auto een derde auto in de Bathurst 1000 later dit jaar in. Ook de rijdersbezetting voor 2022 ligt nog niet helemaal vast.

2021 Shane

Dit beeld blijven we gelukkig nog wel even zien!

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Red Bull/Supercheap Auto

Red Bull verlengt contract Triple Eight met twee jaar. Europese rijder naast SVG in 2022?
Sinds 2013 is Red Bull hoofdsponsor van het Triple Eight in de Supercars en behaalde het team vier rijderskampioenschappen, vijf teamkampioenschappen en meer dan 100 overwinningen. Aftredend teambaas Roland Dane bevestigde gisteren dat deal weer met twee jaar verlengd werd.

Roland Dane: " Het gehele team van Red Bull zijn voor ons fenomenale partners geweest en ik ben dankbaar dat ze het vertrouwen in ons zijn blijven behouden om het merk op hoog niveau te vertegenwoordigen. Ik ben er altijd trots op geweest om te kunnen zeggen dat wij één van de leidende Red Bull teams ter wereld zijn en hopelijk zal ons succes zowel op als naast de baan nog sterker worden."
Toekomstig teamdirecteur Jamie Whincup is verheugd om te zien dat ook onder zijn leiding de samenwerking met Red Bull voortgezet wordt.

2021 Queensland Veteraan Russell Ingall was vandaag weer terug in de cockpit.

Triple Eight wildcard Bathurst
Vanwege de aanhoudende Corona-perikelen is de Bathurst 1000 Down Under nu verplaatst naar het weekend van 4-7 november. Onder vlag van Supercheap Auto zet Triple Eight nu een wildcard in voor de inmiddels 57-jarige Russell Ingall en de 18-jarige Broc Feeney die voor Triple Eight in de Supercars Super 2 series uitkomt. Vandaag reden beiden op Queensland Raceway hun eerste rondjes in de "wildcard"- auto.

Russell Ingall reed begin negentiger jaren F3 en F3000 in Europa voordat hij naar zijn geboorteland terugkeerde en behaalde in 2005 de titel. In 1995 en 1997 won Ingall de Bathurst 1000.

Shane van Gisbergen blijft in 2022 eveneens bij het team van Triple Eight maar het is nog niet zeker wie naast hem tweede rijder wordt. Het zitje van Broc Feeney lijkt geenszins zeker. Jamie Whincup bevestigde onlangs dat er ook met een aantal Europese rijders gesproken wordt! Het is dus mogelijk zijn dat op wens van hoofdsponsor Red Bull in 2022 een Europese youngster Down Under ondergebracht gaat worden zoals men dit in de DTM met Liam Lawson en Alex Albon gedaan heeft.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet