NASCAR

NASCAR: Loris Hezemans en Giorgio Maggi komend weekend in Xfinity Indianapolis

Loris Hezemans en Giorgio Maggi komen dit weekend in de Xfinity-wedstrijd op de roadcourse van Indianapolis in actie. Voor de Nederlander wordt het zijn derde optreden en de Zwitser Maggi maakt zijn debuut in de serie. Hezemans komt met de #33 Reaume Brothers Camaro uit. Maggi rijdt met een Toyota Supra van het MBM Team.

2021 Loris Indy

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR Whelen PR

Loris Hezemans en Giorgio Maggi komend weekend in Xfinity Indianapolis
Voor Loris Hezemans wordt het a.s. weekend zijn tweede optreden op een roadcourse in de Xfinity-series. In 2019 maakte de Nederlander op Road America zijn debuut, was helaas bij een incident betrokken, maar behaalde een Top 20 resultaat.

Loris Hezemans: "Ik vind het spannend om in 2021 voor het team van Reaume Racing mijn eerste roadcourse-wedstrijd dit jaar te rijden. Omdat ik natuurlijk veel ervaring op dit soort banen heb, maakt het een geweldig evenement om naar uit te kijken. Het doel is natuurlijk om door slim te rijden een Top 15 resultaat te behalen." Direct na de wedstrijd vliegt Loris weer terug om zijn voorsprong in de tussenstand van het EuroNASCAR Pro-kampioenschap tijdens het weekend van 28/28 augustus te verdedigen.

Giorgio Maggi eerste Zwitser in NASCAR
De Zwitser Giorgio Maggi rijdt komend weekend eveneens op de Brickyard en staat onder vlag van MBM Motorsport/Hezeberg ingeschreven. Maggi kwam in 2019 via het "Driver's Development Programme in de Nascar Whelen Euroseries terecht en was tweede beste Rookie in de EuroNascar 2. In 2020 volgde de overstap naar de EuroNASCAR Pro en behaalde in het Tsjechische Grobnik zijn eerste podium. In de eindstand van het kampioenschap eindigde hij als elfde. Dit jaar behaalde de 23-jarige Zwitser drie Top resultaten en een Top 5 klassering.

Voor Maggi is het allemaal nog een beetje surrealistisch: "Twee jaar geleden kwam ik voor de eerste maal met deze tak van autosport in aanraking en eerlijk gezegd wist ik nog niet eens dat het bestond. En nu zit ik er middenin! Ik verheug me enorm maar ben ook een beetje nerveus, maar ben er ook trots op om de eerste Zwitser te zijn die aan een NASCAR-kampioenschap deelneemt.

Toyota Supra Giorgio Maggi rijdt komend dit weekend in deze fraai MBM Toyota Supra.

Maggi zal aan de Xfinity-wedstrijd op de Brickyard met een MBM Toyota Supra deelnemen. Toine Hezemans staat achter dit project: " Ik verheug me erop dat Giorgio samen met mijn zoon Loris op Indianapolis zal starten. Hij is de Zwitser die een NASCAR Whelen-wedstrijd zal rijden. In de EuroNASCAR 2 heeft hij veel geleerd en is 2019 tweede geworden. Voor zijn leeftijd is hij enorm rijp en beschikt over veel talent om ook in de VS succes te boeken."

Samen met Loris komt de Zwitser in de EuroNASCAR ProSeries voor het team van Hendriks Motorsport uit.De Zwitser vertrekt vandaag naar Indianapolis en maakte gisteren enkele angstige momenten op de luchthaven van Zürich door nadat de motor van het vliegtuig waarin hij zich bevond op de startbaan in brand vloog.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet