IndyCar

Indycar: Tweede crash voor Jimmie Johson in Nashville. McLaren Racing wordt voor 75% mede-eigenaar Arrow McLaren SP.

Jimmie Johnson bezorgt de Ganassi-crew behoorlijk veel overwerk dit weekend. Gisteren crasht de zevenvoudige NASCAR-kampioen bij het uitrijden van de pits. Dit keer was het een hobbel op de brug die zijn crew veel overwerk gaat bezorgen om de auto nog op tijd in orde te krijgen. Eerder werd tijdens een persconferentie aangekondigd dat McLaren voor 75% mede-eigenaar wordt van Arrow McLaren SP.


2021 Crash Johnson 2
Johnson vouwde de Ganassi Dallara Honda voor de tweede maal op dit weekend.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's : Indycar

Tweede crash voor Jimmie Johnson in Nashville.McLaren Racing wordt voor 75% mede-eigenaar Arrow McLaren SP.
Wat velen gisteren al vreesden gebeurde dus vandaag. Johnson reed over de Korean War Veterans Memorial Bridge en raakte een hobbel die de auto bij het naderen van Turn 4 in onbelans bracht. Vervolgens speelde de auto biljartbal tegen zowel rechter als linkerzijmuur. Johnson kon ongedeerd uitstappen. De verwachting is dat hij gewoon zijn 25e startplek kan innemen.

Meerderheidsbelang McLaren in Arrow McLaren SP.
Op een persconferentie in Nashville kondigde McLaren CEO Zak Brown aan dat het McLaren Racing Team aan het eind van dit jaar een meerderheidsbelang van 75 procent in het Indycar-team zal verwerven. De naam van het team blijft ongewijzigd evenals de operationele kant. Wel komt er een diepere integratie met het McLaren personeel en de technische middelen die ter beschikking staan. Het Formule 1 team neemt gewoon de controle over de Indycar-operatie over en wordt daarbij door partner Arrow SP ondersteund.

Sam Schmidt lanceerde het team in 2001, een jaar na zijn ongeval op de Walt Disney World Speedway. Bij deze testcrash raakte Schmidt definitief verlamd. In 2013 werd de Canadese zakenman Ric Peterson mede-eigenaar van het team. Er zal op termijn een vijfkoppige directie bekend gemaakt worden. Na de overname eind dit jaar blijven Schmidt en Peterson nog voor 25 procent mede- eigenaar van het team.

2021 Persconferentie Nashville McLaren Racing wordt neemt Arrow McLaren SP voor 75% over. Ondanks de Corona-pandemie is er veel vertrouwen in de toekomst van Indycar.

De overname is ook het gevolg van de stijgende kijkcijfers, de verbeteringen aan de serie en de Indianapolis Motor Speedway. Zak Brown: " Onder leiding van de Penske Entertainment Group zien we het potentieel voor aanhoudende groei van de serie. Maar ook de vergroting van de wereldwijde fanbase maar ook onze duurzaamheidsagenda om te voldoen aan ecologische en sociale verplichtingen en de voortuitgang van de diversiteit speelt een belangrijke rol."

Ric Peterson: "Wij hebben er altijd in geloofd dat om onze vooruitgang in Indycar te versnellen de samenwerking met een team van capaciteiten en de F1 ervaring van McLaren een belangrijke strategie was om ons vooruit te helpen. Dit is nu gebleken. McLaren Racing neemt nu het estafettestokje over en zal haar best doen om hier iets speciaals van te creëren. Sam en ik zijn er trots op van wat we de afgelopen negen jaar opgebouwd hebben en wij kijken er naar uit om van dit team als partner van McLaren Racing om McLaren Arrow SP nog groter te zien worden."

#Graham Rahal was met zijn Dallara Honda het snelst tijdens de warm-up en Rinus VeeKay realiseerde de 18e tijd in Nashville.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet