Supercar Challenge

Supercar Challenge: Spanning in koningsklasse tijdens Jack’s Racing Day

start-2020

Na Zandvoort, Hockenheim en Zolder is het TT Circuit van Assen het fraaie decor voor het vierde raceweekend van de Supercar Challenge. Na het Rizzla vloeipapiertje en de bouwmarktketen Gamma neemt Jack's Casino de rol als titelsponsor over. Wij nemen de gok niet, want we weten zeker dat de twee races van de Supercar Challenge in combinatie met de GT & Prototype Challenge weer één van de hoogtepunten zal worden van deze eerste editie van Jack's Racing Day. Maar liefst 36 brullende bolides en een aantal nieuwe kanshebbers staan in de starthouding om aan dit spannende weekend te beginnen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


start-zolder-2De drie Belgische Norma's van Deldiche Racing zijn de te kloppen bolides in de Prototype divisie CN. Equipe Piessens - De Jonghe en Tom Boonen verdeelden de overwinningen in de laatste twee races op Circuit Zolder.


berg

Maar het rijdersduo Alex Cascatau en Alain Berg van BS Racing liet in België zien dat er terdege rekening met hen gehouden moet worden.

herber

In de GT Divisie overheerst Bob Herber tot nu toe bijna alle wedstrijden. Maar voor Assen durven wij daar ons geld niet voor in te zetten.


euser-assen-1


'Good Old' Cor Euser brengt namelijk zijn snelle Marc II V8 op de baan en ook de ervaren alleskunner Nicky Catsburg staat ingeschreven voor Koopman Racing met een BMW M6 GT3.

catsburg


Dus zeker geen gelopen koers voor de BODA Racing Lamborghini Super Trofeo van Herber. Ook MP Motorsport eigenaar Henk de Jong komt aan de start met zijn Mercedes AMG GT3. Maar we mogen ook Daan Meijer en Max Tubben niet vergeten, die er alles aan gaan doen om hoog te eindigen.

arendsen


Ook in de Supersport 1 divisie is de spanning te snijden. Een flink aantal rijders gaat strijden om de hoogste podiumplaatsen. Bart Arendsen en Ruud Olij lieten na hun winst op Circuit Zolder al zien dat de koplopers in het tussenklassement Dennis de Borst met Stan van Oord zeker te verslaan zijn.


van-de-berg


Ook de broers Robert en Benjamin van den Berg, tweede in de stand met tien punten achterstand op het Febo Racing Team duo, zijn zeker niet kansloos op Assen. De snelle Andy Dam, zoon van de legendarische rallycrosser Piet Dam, heeft zich ingeschreven met een BMW M4 GT4 en gaat zich zeker melden in de strijd.
In de Supersport 2 divisie verschijnt equipe Cees Lubbers met de ervaren Ricardo van der Ende op de baan met hun BMW E36 GTR. Zij moeten het gaan opnemen tegen de koplopers in deze klasse, vader en zoon Greenhalgh met hun Johan Kraan Motorsport Radical SR1.


greenhalgh


Ook beide Koopman Racing rijders Berry Arendsen, met de Seat Supercopa en Joop Arendsen met de BMW gaan strijden voor het podium.
  voet

Spanning in de Sport divisie waar de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck nog steeds aan de leiding staan van het kampioenschap, maar Mark Wieringa met zijn MW-Racing team Zilhouette op gelijke hoogte zagen komen.


wieringa


De Peugeot RCZ Cup wagen van de Zuiderburen moeten zoals gebruikelijk de strijd aangaan met een flink aantal Zilhouettes. Bas Barenbrug van Bas Koeten Racing komt met de BMW M3 E36 aan de start.
De Supercar Challenge met de GT's en Prototypes rijden op vrijdagochtend al twee vrije trainingen. Rond 5 uur in de middag betwisten de coureurs de startpositie voor de twee races van het weekend in de kwalificatie, die 20 minuten duurt. Op zaterdag kwart over twee volgt de eerste race van 60 minuten en één ronde op TT Circuit Assen. Op zondag begint de tweede race met dezelfde lengte om tien over half vijf.
   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet