Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Behoudt Laurens de Wit zijn ongeslagen status?

Laurens-de-wit

Voetbal is een eenvoudig spelletje van 11 tegen 11 en op het einde winnen de Duitsers. De Ford Fiesta Sprint Cup mag dan geen eenvoudig spelletje zijn, maar aan het eind van de race is het dit jaar wel steeds Laurens de Wit die er met de winst vandoor gaat. Na twee overwinningen op Zandvoort, leek de kampioen van 2018 op Circuit Zolder in de eerste race door twee Belgische rijders geklopt te gaan worden. De nummers één en twee vielen echter stil waardoor De Wit ook in België de volle winst greep. Gaat het de concurrentie in ronde drie op TT Circuit Assen wel lukken om de rijder van Bas Koeten Racing te vloeren?

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


20200926 1RL09128Na de V-Max Openingsraces op CM.com Circuit Zandvoort en Supercar Madness op Circuit Zolder wordt de derde ronde van de Ford Fiesta Sprint Cup verreden tijdens Jack's Racing Day op TT Circuit Assen. Een omloop met weer een totaal ander karakter en dus kunnen er nieuwe podiumkandidaten opduiken. Jack's Racing Day heeft een lange historie waarbij de naam weliswaar een paar keer is veranderd, maar de inhoud van het overvolle programma met een combinatie van auto- motor- en kartraces al jaren garant staat voor spanning en spektakel. En dat zal dit jaar zeker in de Ford Fiesta Sprint Cup niet anders zijn.

De grote vraag is natuurlijk wie de hegemonie van Laurens de Wit gaat doorbreken. De rijder van Bas Koeten Racing won alle vier de dit jaar verreden races en is dus ook de trotse aanvoerder van het tussenklassement in de Divisie 2 voor rijders van 25 jaar en ouder. De kans is het grootst dat een van de Belgische deelnemers deze eer te beurt gaat vallen. In de algemene rangschikking zaten Nathan Vanspringel, Kenny Herremans en Philippe Huart de Nederlander al een paar keer dicht op de hielen.


huart


In de eerste race op Circuit Zolder bezetten Huart en Herremans lange tijd de eerste twee posities. Beide Belgen kregen echter met problemen te kampen waardoor de winst toch weer naar De Wit ging.


geusens


Polle Geusens maakte in Zolder zijn debuut en sloot de eerste race als tweede af, dus wie weet kan deze Belg het De Wit ook lastig gaan maken in Assen.
  olejniczak


In de Divisie 2 eiste Aleksander Olejniczak tot nu toe al drie keer de tweede plaats achter De Wit voor zich op. De Pool stond nog niet op het overal-podium, maar daar zou in Assen wel eens verandering in kunnen komen.


barewijk


Achter Olejniczak bezet Stefan Barewijk in het kampioenschap de derde plaats nadat de voor NXT Racing uitkomende Nederlander met een tweede en derde plaats al twee keer op het Divisie 2-podium mocht plaatsnemen. Johan Land scoorde in Zandvoort twee derde plaatsen en is daarmee, weliswaar op respectabele afstand van de leider, op plek vier terug te vinden. De uit de Oekraïne afkomstige Ievgen Rakhmailov zou in Zolder al zijn debuut maken, maar moest verstek laten gaan en zal nu in Assen voor het eerst aan de start staan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet