NASCAR

NASCAR: DEI van Chevrolet naar Ford? Villeneuve naar Toyota?

Schokkende berichten vanuit de NASCAR-scene. Het team van Dale Earnhardt Incorporated sinds jaar en dag verbonden aan Chevrolet stapt in 2008 mogelijkerwijs over naar Ford. Jacques Villeneuve zou volgens het geruchtencircuit onderhandelingen voeren met Toyota. Een optie zou het zitje van Dale Jarrett in 2008 zijn.

tekst Willem J. Staat

earnhardt_jr_dei
Dale Earnhardt Jr. volgend jaar van Chevrolet naar Ford? Er wordt achter de schermen
druk onderhandeld. Foto:GM

DEI in 2008 met Ford?
Afgelopen week waren er in de media geruchten dat DEI(Dale Earnhardt Incorporated) het Ford
team van Robert Yates Racing wil op kopen. Yates bevestigde dat er serieuze gesprekken met DEI hebben plaatsgevonden. Het contract van DEI met Chevrolet loopt in 2008 af. Ook erkende Dan Davis van Ford Racing Technologies dat Ford eveneens serieuze gesprekken met DEI heeft gevoerd. Een Ford woordvoerder liet vandaag zelfs doorschemeren| “heel graag met DEI in zee te willen gaan.” DEI is sinds jaar en dag het gezicht van Chevrolet in de Amerikaanse NASCAR-racerij. Een overstap van DEI naar Ford zou voor de fans mogelijk nog schokkender zijn dan de 77e NASCAR-overwinning van Jeff Gordon op Talladega afgelopen zondag.

Toegang levenslang ontzegd
De directie van Talladega heeft na het wangedrag van de “fans” na de zege van Jeff Gordon afgelopen zondag direct maatregelen genomen. Veertien gearresteerde racefans, die afgelopen zondag na een turbulent verlopen finish bierblikjes in de richting van Jeff Gordon’s Chevrolet wierpen is levenslang de toegang tot het circuit ontzegd.

Toyota blijft en komt Villeneuve?
Hoewel de resultaten van Red Bull Team Toyota nog niet erg florissant te noemen zijn, liet Günther Steiner nogmaals doorschemeren dat men zich ondanks het voorlopig ontbreken van goede resultaten voor de lange termijn aan NASCAR geconfirmeerd heeft. Juan Pablo Montoya zal mogelijk dit seizoen nog gezelschap krijgen van een oude bekende. Ex-F1-coureur Jacques Villeneuve is van plan om aan de NASCAR Busch-wedstrijd, die op 4 augustus in Montreal plaatsvindt deel te nemen. Villeneuve die zich momenteel met Peugeot op de 24 Uren van Le Mans concentreert zou inmiddels ook contact gehad hebben met Toyota voor een beperkt programma in de Busch- of Craftmanstruckseries voor dit seizoen.

nascar_jarrett
Jacques Villeneuve in 2008 met Toyota nr 44 aan de start? Foto: Toyota


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet