BMW M2 CS Racing Cup Benelux

VRM BMW M2 Cup: Wordt het Jack’s dag tijdens Jack’s Racing Day op Assen?

20210718-Z72 8168

Tijdens de Zolder Supercar Madness lieten Jack van der Ende en zijn teamgenoot Max Veels zien dat ze de aansluiting met de toppers in de VRM BMW M2 Cup te pakken hebben. Kunnen zij tijdens Jack's Racing Day, de opvolger van de Gamma Racing Day, de goede lijn doorzetten met een podiumplek? Komend weekend zullen we op TT Circuit Assen zien of Jack het inderdaad zijn Racing Day gaat maken!

Tekst en foto's: PR

Colin Caresani


Lek boven
Op Circuit Zolder beleefde klassementsleider Colin Caresani een weekend met twee gezichten. Op vrijdag en zaterdag miste de jonge Aerdenhouter absoluut de snelheid in zijn BMW M2 om voor de podiumplekken te strijden. Gelukkig voor hem wist zijn team het lek boven water te krijgen en zo zag hij op zondag zijn achtervolgers in zijn achteruitkijkspiegel steeds verder vervagen en bouwde hij zijn voorsprong in het klassement uit.

image 50437633

Crescendo
Mark van der Aa en zijn teamgenoot Koen Bogaerts zijn samen met Kelvin Snoeks de verrassende tweede in het klassement. Van der Aa en Bogaerts zouden aanvankelijk maar 1 of 2 evenementen meedoen, maar nu het crescendo gaat zijn de doelstellingen uiteraard bijgesteld. Hetzelfde geldt voor Snoeks, die alleen rijdt maar met zijn ervaring makkelijk meekomt in de races van een uur.

3G6A3773

Derde
Ook Daan Pijl en teamgenoot Tomasz Magdziarz strijden mee voor de titel. Met een zege in de eerste race op Zolder en een derde in de tweede race staan ze nu gelijk met Jamie Vandenbalck en Willem Meijer. Alle vier nog op een overbrugbare achterstand op Caresani.

De Vreede De Leeuw

BMW Trophy
In de BMW Trophy, voor rijders boven 45 jaar, gaan Patrick de Vreede en zijn teamgenoot Rogier de Leeuw fier aan de leiding. Albert Jochems is tweede op gepaste afstand en Wiebe Wytzes en Gary Terclavers staan derde. De laatste twee hebben echter alleen op Zolder meegedaan en wonnen direct de eerste race in de BMW Trophy. In de tweede race viel de Nederlands-Belgische equipe helaas uit, maar die strijd is nog absoluut niet gestreden!

Warmerdam Rappange

Jong duo
De equipe Dante Rappange en Dirk Warmerdam kwalificeerde zich op Zolder knap als derde. In de zo vreemd verlopen eerste race werden ze tweede, maar in de tweede race bereikten ze de finish jammer genoeg niet. De snelheid zit er echter goed in en dus hoopt het jonge duo op TT Circuit Assen weer hoge ogen te kunnen gooien.

Oosten

Pechvogel
De echte pechvogel tijdens de Zolder Supercar Madness was toch wel de 17-jarige Fries Maxime Oosten. In de eerste race liep de temperatuur in zijn motor zo hoog op dat hij moest opgeven, in de tweede race was hij in een spannende strijd om de podiumplaatsen verwikkeld toen hij na een touché hard rechtsaf de vangrail in ging en met flinke schade uitviel. Op zijn thuiscircuit Assen hoopt Oosten weer te kunnen laten zien dat hij met de snelsten mee kan!

IMG 6300

Naar voren
Tom en Guido Werckx zijn ook op TT Circuit Assen weer van de partij en willen na hun debuut in de VRM BMW M2 Cup op Zolder verder naar voren komen. Michael Verhagen vormt op Assen een equipe met Bas Schouten en met hun enorme ervaring zullen zij zich vast in de voorhoede gaan melden.

Inhaalraces
Zoals elk jaar wil de organisatie het publiek een veel omvattend programma bieden, met naast autosport ook karting en motorraces. De VRM BMW M2 Cup zou aanvankelijk niet tijdens Jack's Racing Day in actie komen, maar omdat de Spa Euroraces in het water vielen gebruiken zij dit evenement om hun twee races in te halen. Zij rijden beide races gezamenlijk met de Supercar Challenge, elk met een eigen rollende start.

Start Race 1

Programma
Op vrijdag 6 augustus start de 20 minuten durende kwalificatie, wel alleen voor de BMW M2's, om 17.29 uur. De eerste race over 60 minuten + 1 ronden begint zaterdag 7 augustus om 14.16 uur. De tweede race met dezelfde lengte staat op de agenda voor zondag 8 augustus om 16.39 uur.

Voor meer inlichtingen over de VRM BMW M2 Cup
V-Max Racing Management B.V.
Schapendreef 78, 4824 AM Breda
Dick van Elk
06-53798219
dickvanelk@vrm-m2cup.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet