Retro

Retro NK HTGT: Zolder vergeten we, op naar Assen!

NK HTGT 2021 Zolder - winner Jaap vd Ende


Jaap van der Ende heeft de race om het NK HTGT powered by Nolte Küchen tijdens het Supercar Madness weekend op Zolder gewonnen. Met zijn Ford Falcon nam hij bij de start de leiding voor Norbert Gross eveneens in een Ford Falcon.

Tekst en foto's: PR


NK HTGT 2021 Zolder - Adriaans and Dols


Om de derde plaats werd gestreden door Mark Dols in de Marcos en Niek van Gils, Jos Stevens en Luc de Cock in Lotus Elans.


NK HTGT 2021 Zolder - start


  NK HTGT 2021 Zolder - Rappange and Mets

Rob Rappange leidde de Mini-klasse, met Bert Mets in zijn kielzog, tot Rappange een pitstop moest maken en Mets de leiding cadeau kreeg.


NK HTGT 2021 Zolder - Dennis Bron


Dennis Bron gaf in zijn MGA de concurrentie in GTS11 het nakijken. Na een vijftal ronden was het Jos Stevens, de snelste man in de kwalificatie, die zich uit het strijdende groepje had losgemaakt en de derde plaats in handen had.


NK HTGT 2021 Zolder - l-r Stevens - Van Gils  - De Cock - Dols

Hij wachtte rustig af tot de zware Fords hun banden opgerookt zouden hebben. Dat moment zou echter nooit komen, want de race werd na ongeveer 20 minuten stilgelegd vanwege een ongeval.

NK HTGT 2021 Zolder - Zoomers ahead of Adriaans

Jaguar coureur Roland Zoomers was vanaf de start tijd verwikkeld in een fraai gevecht met Armand Adriaans (Shelby Mustang) om de leiding in de GTS12 klasse. Helaas raakte de Jaguar naast de baan en kwam terecht in de bandenstapels. De onfortuinlijke Zoomers kreeg direct de nodige medische zorg van de baancommissarissen, waarna hij naar het ziekenhuis in Hasselt werd vervoerd. De uitslag van de race werd opgemaakt op basis van de tot dan toe afgelegde ronden. In het rennerskwartier heerste na afloop een bedrukte stemming. Met een collega-coureur in het ziekenhuis besloten de rijders om de voor de volgende dag geplande tweede race niet te rijden. Gelukkig volgde er op maandag goed nieuws uit Hasselt en kon Roland Zoomers in de loop van de week naar huis, waar we hem een voorspoedig verder herstel toewensen.
Wij kijken vooruit naar de Jack's Racing Day op het TT circuit van Assen, waar het NK HTGT powered by Nolte Küchen op 7 en 8 augustus in actie zal komen. Komt dat zien!

Top 10 race Zolder:
1. Jaap van der Ende (Ford Falcon) 11 ronden
2. Norbert Gross (Ford Falcon) +3,6
3. Jos Stevens (Lotus Elan) +14,7
4. Niek van Gils (Lotus Elan) +24,7
5. Armand Adriaans (Shelby Mustang) +26,9
6. Mark Dols (Marcos 1800GT) +31,2
7. Luc de Cock (Lotus Elan) +35,5
8. Jac Meeuwissen (Austin Healey) +78,6
9. Hemmo Vriend (Ford Falcon) +88,6
10. Dennis Bron (MGA) +106,7
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet