DTM

DTM: Finale seizoen 2021 nu op de Norisring, DTM-races Nürburgring vinden gewoon plaats

210728 DTM Norisring
De DTM-finale wordt dit jaar op de Norisring in Neurenberg verreden

Voor het eerst in de historie van de DTM, die teruggaat tot 1984, wordt de seizoensfinale dit jaar verreden op de Norisring. Het stratencircuit in Neurenberg was altijd een vaste locatie in de zomermaanden, maar verdween vorig jaar als gevolg van de coronapandemie tijdelijk van de kalender. Ook de voor dit jaar in juli geplande races konden geen doorgang vinden vanwege de onzekere situatie, maar nu wordt er van 8 tot en met 10 oktober alsnog in de Noord-Beierse stad geracet.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: DTM

De DTM-organisatie ITR, de organiserende Motorsport Club Nürnberg en de stad Neurenberg kondigden in een gemeenschappelijke verklaring aan dat het bestaande contract voor de races op de Norisring tot eind 2022 is verlengd. Tevens werd het doel uitgesproken, het raceweekeinde op de Norisring het eerste CO2-neutrale DTM-evenement op de kalender te maken. De DTM zelf heeft als streven, vanaf 2025 geheel CO2-neutraal te zijn, dus niet alleen de competitie op het circuit, maar ook de evenementen met alles eromheen. De Norisring geldt hierbij dus als pilotproject.

De aankondiging van het evenement op de Norisring als finale voor het lopende seizoen betekent dat er begin oktober twee DTM-evenementen op twee opeenvolgende weekeinden plaatsvinden, want een week eerder (1-3 oktober) blijft het al eerder geplande raceweekeinde op Hockenheim gewoon staan.

DTM Nürburgring vindt zoals gepland plaats
Eerder vandaag kwam vanaf de Nürburgring de bevestiging dat het aldaar voor 20-22 augustus geplande DTM-evenement gewoon doorgang kan vinden. Momenteel wordt het rennerskwartier van de Nürburgring nog gebruikt als centraal punt voor de diverse hulpdiensten (brandweer, ambulances, politie, Technisches Hilfswerk) die in actie zijn in verband met de overstromingen in het nabijgelegen Ahrtal van bijna twee weken geleden. In dat kader werden ook de geplande evenementen van de ADAC GT Masters en de AvD Oldtimer-Grand-Prix afgeblazen. Vanaf 15 augustus echter is de accommodatie weer voor zijn eigenlijke doelstelling beschikbaar. De Nürburgring zelf werd door de overstromingen niet getroffen en ook is het circuit via de gebruikelijke aanvoerroutes vanaf de snelwegen A1 (afrit Tondorf), A61 (afrit Wehr) en A48 (afrit Ulmen) weer volledig bereikbaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet