GT

GT: Organisatie Gulf 12 Hours nodigt 38 GT teams uit

gulf12 hours VR46 fotospeedy

De organisatie van de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi heeft de namen van de teams die zijn uitgenodigd voor de tiende Gulf 12 Hours Abu Dhabi bekendgemaakt. Na overleg met de geïnteresseerde teams werden 27 GT3 auto's en 11 GT4 auto's uitgenodigd voor de wedstrijd op 8 januari 2022. Er zullen maximaal 34 auto's aan de start van de race verschijnen.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Foto Speedy

Net als in voorgaande jaren liet organisator en promotor Andrea Ficarelli weten dat ook voor de komende editie van de Gulf 12 Hours het aantal geïnteresseerde teams ruim boven het aantal te vergeven plekken zat. Op basis van gesprekken met teams werden alleen teams die hun deelname konden bevestigen of 'erg concreet' waren uitgenodigd. De nu uitgenodigde teams hebben tot medio augustus om hun deelname daadwerkelijk te bevestigen en het benodigde inschrijfgeld te voldoen.

In de GT3 klasse zijn momenteel 20 teams uitgenodigd die samen zeven verschillende fabrikanten vertegenwoordigen. De winnaars van de Gulf 12 Hours in Bahrein in januari van dit jaar, 2 Seas Motorsport, zou volgens de organisatie twee Mercedes-AMGs willen inzetten, terwijl ook het Franse AKKA ASP, het Britse RAM Racing en het Duitse SPS Automotive zouden willen deelnemen met hun Mercedes-AMG GT3s.

Kessel Racing en AF Corse zijn namens Ferrari goed voor vijf inschrijvingen, terwijl ook Baron Motorsport en het Duitse Racing One met een Ferrari aan de start willen verschijnen. Audi zou dan weer vertegenwoordigd worden door Attempto Racing, de winnaars van de editie 2019, Car Collection Motorsport en Balfe Motorsport. Dinamic Motorsport, Monlau Motorsport en MRS Molitor Racing hebben uitnodigingen ontvangen om met een Porsche aan de start te komen.

Barwell Motorsport, LP Racing en SVC Sport Management staan op de lijst met uitgenodigde teams met een Lamborghini en de lijst met GT3-deelnemers wordt gecompleteerd door twee McLarens van de Britse teams Optimum Motorsport en JOTA Sport en een door Boutsen Ginion Racing geprepareerde BMW.

In de GT4 klasse zijn er twee uitnodigingen voor Century Motorsport (BMW) en Trivellato Racing by SVC (Mercedes). SVC Sport Management heeft daarnaast ook nog uitnodiging voor een Toyota GR Supra GT4. Balfe Motorsport en Optimum Motorsport hebben naast een uitnodiging in GT3 ook ieder een uitnodiging voor hun McLaren 570S GT4s ontvangen, terwijl ook het Britse United Autosports met een McLaren zou kunnen deelnemen. Daarnaast zijn er uitnodigingen voor Cicely Motorsport (Mercedes), Fox Motorsport (Audi) en 3Y Technology (BMW).

Ficarelli liet al doorschemeren dat meer dan vier van de 38 uitgenodigde auto's uiteindelijk toch niet zullen worden ingeschreven. "Om deze reden hebben we meer teams uitgenodigd dan de 34 beschikbare plekken. De Gulf 12 Hours zal echter altijd een exclusief evenement zijn, met maar één auto per pit box," aldus Ficarelli. De definitieve deelnemerslijst, inclusief een aantal Lamborghini Super Trofeo auto's zal naar verwachting eind augustus worden gepresenteerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet