V8 Supercars

V8 Supercars: Kelly Racing wordt verkocht en heet vanaf 2022 Grove Racing

23 jaar lang was het team van Rick en Todd Kelly actief in de Australische Supercars. De beide broers hebben nu besloten om het team aan hun partners Stephen en Brenton Grove te verkopen. Voormalig Bathurst-winnaar Rick Kelly besloot eind 2020 om de helm aan de wilgen te hangen.

2021 Kelly Racing
Kelly Racing wordt Grove Racing. Rick Kelly is niet meer bij het team betrokken. Todd Kelly blijft nog op de achtergrond aanwezig.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Kelly Racing

Kelly Racing wordt verkocht en heet vanaf 2022 Grove Racing
Al direct vanaf hun jeugdige jaren war Rick en Todd Kelly met het racevirus geïnfecteerd. Todd Kelly: "Sinds dat Rick en ik ongeveer acht jaar oud waren is racen ons leven. Wij hebben het geluk gehad om zo'n lange tijd deel uit te mogen maken van de topcategorie van ons land.

Het is nu tijd om de teugels aan Stephen en Brenton Grove over te dragen. In de loop der jaren hebben we ongelofelijk veel fabricage- en engineeringwerk gedaan, aanvankelijk met de Nissan Altima en de Nissan VK 50 quadcam Supercar-motor en vervolgens de Ford Mustang. Wij zijn er altijd trots op geweest dat we alles zelf in eigen huis hebben kunnen fabriceren. Daar hebben wij ons best gedaan om eigen apparatuur te ontwerpen en te fabriceren.


"Door puur hard werken hebben we de laatste jaren veel bereikt en met de middelen die we tot onze beschikking hadden was het de grootste uitdaging om tegen de grote teams te concurreren. De CNC-machinewerkplaats van het team en de Mustangs blijven ons eigendom. In 2022 blijf ik op de achtergrond aanwezig om het huidige pakket voor het team te onderhouden en ontwikkelen."

Rick Kelly: "Ik heb het op prijs gesteld om met zo'n geweldige groep mensen te mogen samenwerken en wil elk teamlid bedanken maar ook degenen die in het verleden met Todd en mij hebben samengewerkt. Ik ben erg dankbaar voor mijn tijd in de Supercars zowel als rijder en teameigenaar. Gedurende deze tijd heb ik de kans gehad om van veel geweldige dingen uit te mogen maken zowel op het circuit als daarbuiten. Daarvan heb ik zoveel geleerd dat ik me op basis van deze ervaringen goed kan positioneren voor ervaringen in andere industrieën. Daarvoor wil ik onze fans en supporters bedanken."

Stephen Grove: "Grove Racing kijkt uit naar de strijd op het hoogste niveau in de Supercars. Ik wil Todd en Kelly bedanken voor hun bijdrage om Kelly Grove Racing uit te bouwen tot wat het nu geworden is. Ik waardeer hun vertrouwen om Grove Racing naar het volgende niveau te tillen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet