GT

FIA GT: Preview Jos Menten Silverstone

De seizoensopener van het FIA GT-kampioenschap in Zuhai was een wedstrijd met hoogte- en dieptepunten voor All.Inkl.om Reiter Lamborghini.


menten_kox_zuhai
Jos Menten en Peter Kox hopen komend weekend op Silverstone beter te presteren
dan in China. Foto: Jean Michel Le Meur/DPPI

Eerste zege
Christophe Bouchut en Stefan Mücke wonnen de wedstrijd en schonken Lamborghini de eerste overwinning in een groot kampioenschap. De Italiaanse constructeur staat nu in de Hall of Fame tussen merken als McLaren, Mercedes, Porsche, Chrysler, Lister, Ferrari, Maserati, Aston Martin en Corvette.
 
Minder voorspoedig
Voor Jos Menten en Peter Kox verliep de wedstrijd minder voorspoedig. De Nederlanders waren al vroeg in de twee uur durende race op achtervolgen aangewezen nadat Kox in aanraking kwam met de Barwell Motorsports Aston Martin. Na een inhaalrace finishte het Nederlandse duo uiteindelijk als twaalfde algemeen.

Tegenslag
"Wij hebben niets anders dan tegenslag gekend in China. Eerlijk gezegd was het voor Peter en mij een wedstrijd om snel te vergeten'', aldus Menten. "Ik ben blij dat ik nu wat meer kilometers in de benen heb met de Lamborghini Murcielago R-GT. Twee weken geleden hebben we op Rockingham samen met Michelin een vruchtbare test afgelegd en de resultaten waren zeker bevredigend'' ,aldus de coureur uit Haelen. "Dankzij de prestaties van Christophe en Stefan staan we nu onverwacht aan de leiding van het kampioenschap. Toch moeten we realistisch blijven. In vergelijking met de favorieten komen wij nog steeds snelheid te kort, maar in Engeland gaan we zeker en vast de leidersplaats van All.Inkl.com Reiter Lamborghini verdedigen.''

Silverstone
Als onderdeel van de voorbereiding op de tweede manche van het FIA GT kampioenschap heeft Jos Menten onlangs in een Lotus Elise kennis gemaakt met het circuit van Silverstone. "De duur van de FIA GT-evenementen is tot twee dagen ingekort. Concreet betekent dit dat je een dag minder hebt om het circuit te leren kennen. Nu is het immers belangrijker dan ooit om zo snel mogelijk de juiste afstelling te vinden om zodoende de racestrategie uit te werken. Daarom heb ik drie weken geleden in een Lotus Elise met het circuit van Silverstone kennisgemaakt. Het circuit bevalt me wel en er is een aantal uitdagende bochtencombinaties. Ik ben ervan overtuigd dat het een interessante wedstrijd wordt. In Silverstone zullen we trouwens met een twintigtal dikke GT-auto’s aan de start staan, want nu begint het seizoen voor de teams die zich ingeschreven hebben in de Citation Cup'', blikt Jos Menten vooruit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet